Fem frågor om Av kött och blod

Hur många kapitel har du läst i Av kött och blod?

Jag är på kapitel 46 av 55, så det är inte mycket kvar nu.

Vad var den första meningen boken?

På en rostfri arbetsbänk i ett restaurangkök i östra Malmö låg en golem: en stum, stark och själlös varelse skapad av människohand, byggd av kött.

Vad var den sista meningen du läste i boken?

<<Terje>>, sa Maj-Britt, <<ska vi gå?>>

Hur tycker du att Av kött och blod verkar?

Hittills har jag tyckte att den är bra. Mycket konflikter som känns realistiska och som känns igen från verkligheten, så romanen i sig känns väldigt verklighetstrogen. Dessutom tror jag att jag började läsa på sidan 40 igår och när jag gick och lade mig hade jag läst nästan 200 sidor under dagen. Det är ett gott betyg.

Däremot blir jag lite irriterad över dialogmarkörerna som tycks leva sitt eget liv. Ibland saknas de kring dialogen, ibland sitter de runt sådant som definitivt inte är dialog, ibland finns det dialogmarkör på bara ena sidan av dialogen… Jag har suttit och retat mig på det.

Vilken händelse är din favorit hittills?

Jag gillar scenen där Demitra ber praktikanten att lukta på kryddorna, vilket köksmästaren inte tycker är lämpligt utan att de ska sätta honom på slitgörat. Känns det igen? Det känns som om praktikanter sällan är på en arbetsplats för att lära sig, såsom är meningen, utan för att göra sådant som den riktiga personalen vill slippa undan.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Fem frågor om Av kött och blod

  1. Lena skriver:

    Ser fram emot att börja med denna. Har några andra att läsa före!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.