Från A till Ö: Bokstaven T

Denna vecka blir det ruggigheter. Det blir en bok av Skottlands deckardrottning, en av litteraturens mest klassiska antihjältar, en skräckbok för barn, en bok om en sci-fi tv-serie samt ett i närmast kultförklarat samarbete mellan två amerikanska författare.

The Torment of Others av Val McDermid
Detta är en av McDermids obehagligaste böcker, men ändå en av mina favoriter. När ett lik hittas som matchar en dömd seriemördares metod, måste Tony Hill avgöra om det rör sig om en copycat. På så sätt slungas han in i jakten på en av de mest perversa seriemördare han har haft oturen att möta. Ruggig och spännande. Har för mig att jag sträckläste den.

The Torchwood Archives av Gary Russel
Ett intressant komplement till tv-serien Torchwood. Jag tycker om de små notiserna bakom varje avsnitt och att det på många sätt är en rolig bok. Däremot stör jag mig på denna konstanta dyrkan av Gwen Cooper. Har vi tittat på samma serie? Jag vet att Russel T. Davies är fullständigt head over heels för henne, men att säga att hon är en rent godhjärtad och osjälvisk person är löjligt. Hon är otrogen mot sin man. Hon bekänner denna otrohet för sin man, efter ha gett honom ett medel för att få honom att glömma, och detta för att hon behöver ha hans förlåtelse. Hon ser ned på människor som inte passar in i hennes världsbild. Jag upplever henne som en självisk barnunge och varje gång någon säger att hon är hjärtat i teamet så spyr jag lite i min mun.

Trettonde natten av Eddy C. Bertin
Jag fick ju ett kärt återseende till min gamla barndomsfavorit nu när jag äntligen hittade boken på Tradera. Då jag skrev recension på den rätt nyligen tänkte jag inte skriva mycket mer igen.

 

Tom Ripley igen! av Patricia Highsmith
Den näst sista boken om Ripley. En ung rymling kommer till Tom Ripleys franska gods och Ripley tar honom under sina vingar. Mot sin vilja dras han in i sitt gamla kriminella liv tack vare den här pojken. Det är inte den bästa i serien, men inte heller den sämsta. Liksom de andra är den lättläst och rätt spännande.

Talismanen av Stephen King och Peter Straub
Jack Sawyers mamma är döende. När han träffar Speedy, påstår denne att om han hittar Talismanen så kan han rädda både sin mor och hennes motsvarighet i parallellvärlden Territorierna. Det var länge sedan jag läste den här, men jag tyckte väldigt mycket om den då. Om jag bestämmer mig för att 2013 ska vara omläsningarnas år, lägger jag kanske in den här på listan.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.