Good on Paper

Poster för Good on Paper

Regissör: Kimmy Gatewood
Manus: Iliza Shlesinger
Skådespelare: Iliza Shlesinger, Ryan Hansen, Margaret Cho
Produktionsår: 2021
Längd: 92 minuter

Ståuppkomikern Andrea försöker nu slå in på en bana som skådespelare. Efter ännu en misslyckad provspelning, ska hon uppgivet flyga hem. På planet hem träffar hon en man som är till synes perfekt: smart, trevlig och framgångsrik. Till en början blir de bara vänner, men snart leder det hela till mer. Men ju längre deras förhållande varar, desto mer hopar sig frågetecknen. Är Dennis verkligen så perfekt som han verkar eller han verkligen alltför bra för att vara sann?

Iliza Shlesinger är, som bekant, en av mina favoritkomiker. Inte nog med att hon innehar huvudrollen i Good on Paper, hon har också skrivit den. Så jag har en del förväntningar när jag börjar titta på den. Förväntningar som snabbt visar sig vara helt missvisade.

Inte för att Good on Paper är dålig. Det skulle jag aldrig påstå. Men den är helt klart något annat än det jag hade förväntat mig. Till en början känns det som om man ser en riktigt charmig meet-cute. Dennis är verkligen inte Andreas typ, men så småningom blir de förälskade. Men charmen förbyts snart i en gnagande oro i magtrakten. Det är något som inte stämmer med det hela. Något som inte stämmer med Dennis.

Visst finns det humor i Good on Paper, men det är samtidigt en högst allvarlig film. En film om förhållanden som visar sig vara grundade på lögner och där den ena parten definitivt inte är den som den utger sig för att vara. Ryan Hansen lyckas göra ett verkligt övertygande porträtt av Dennis. Iliza Shlesinger ligger rätt nära sin scenpersonlighet i porträttet av Andrea, men är kompetent som skådespelare med. Tillsammans med Margaret Cho, som spelar den kaxiga bästa vännen, lyckas Shlesinger stå för det mesta av humorn i filmen.

Gå inte med förväntningarna att Good on Paper är en komedi. Även om den är rolig, så är den mycket mer än så och bygger egentligen vidare på Shlesingers arbete kring relationen mellan man och kvinnor. Den är helt klart sevärd.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.