Grottan av Eva Ullerud

grottan

Författare: Eva Ullerud
Förlag: Swedish Zombie (2015)
Antal sidor: 21 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
E-bok | Adlibris, Bokus, CDON

Det har börjat en ny tjej i klassen, Siri, vilket nästan är tillräckligt för att distrahera novellens huvudperson från faktumet att bästa kompisen Robin har försvunnit spårlöst. Sist han sågs var i skogen. Samma skog som han själv nu går i och fantiserar om Siri. På stigen möter han en vit, gullig hund. En hund som verkar vilja att han ska följa med djupare in i skogen.

Swedish Zombie och Mörkersdottir är två förlag som har gått ihop, och i deras nyhetsbrev numera finns det ofta en gratis e-novell att ladda ned. Grottan var en sådan novell som jag laddade ned för att läsa. En mörk och kulen kväll lade jag mig i sängen för att läsa denna skräcknovell, samtidigt som om jag undrade om det egentligen var så klokt.

Men antingen är det mig det är fel på eller så är det något fel på den svenska skräckgenren, för jag blir helt enkelt inte rädd. I Grottan känns det aldrig som om det byggs upp någon kuslig stämning, utan det är lite för rakt på. Det är för uppenbart vad som är monstret, men att Eva Ullerud egentligen vill att vi ska misstänka någon annan. Allt blir lite för självklart.

Grottan är ändå rätt så snyggt uppbyggd med hänvisningar till ett mystiskt förflutet, att det här med försvinnandena har hänt tidigare. Att det har involverat huvudpersonens pappa. Detta något plågar honom och påverkar honom även i vuxen ålder. Något som i sin tur påverkar huvudpersonen eftersom det har gjort det svårt för pappan att skapa en relation till honom. Hemligheten kommer i vägen.

Men ändå blir känslan jag har efter att ha läst Grottan är jaha, var det inte mer än så? Och det är inte ett gott betyg.

betyg2

Andra bokbloggare om Grottan

Bokhyllan; I Elinas hylla

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Grottan av Eva Ullerud

  1. Pingback: Läs en novell II - C.R.M. Nilsson

  2. Pingback: Månadsrapport: November 2016 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.