Harry Potter Moment of the Week: Favoritlärare

HP

Uncorked Thoughts har skapat en utmaning där du varje vecka ska dela med dig av dina favoriter från Harry Potter utifrån något tema. Det kan röra sig om karaktärer, platser, trollformler och ögonblick som en gillar.

Veckans tema:

Favoritlärare

Den som hade räknat med att jag skulle säga Snape, har definitivt fel. Han är kanske min favoritkaraktär, men sämre lärare får du faktiskt ta och leta efter (eller så kanske Umbridge har den titeln, jag vet inte riktigt).

Jag har två favoritlärare på Hogwarts. Den som hängde med i veckans Top Ten Tuesday förstår nog att Remus Lupin är en av dem. Han är dels en väldigt kompetent lärare, dels en väldigt sympatisk person. Det märks ju att han vill elevernas bästa och att de ska lära sig något.

Den andra är Minerva McGonall. Hon är ju så förbaskat cool! Hon har bland de roligaste replikerna, bland de skarpaste ögonblicken och är en väldigt bra lärare. Hon är intelligent och har järnkoll på sina elever, samtidigt som de egentligen kan komma till henne med allt. Visst har det hänt i serien att hon inte alltid har lyssnat, men hon ser alltid till sina elevers bästa. Helt fantastisk häxa.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Harry Potter Moment of the Week: Favoritlärare

  1. Lottens Bokblogg skriver:

    McGonagall tillhör mina favoriter också. En kvinna (häxa) med skinn på näsan som inte tvekar att ta en fajt samtidigt som hon är väldigt klok 🙂

  2. Nike skriver:

    Visst är det roligt med McGonagall! Som barn fattade jag aldrig riktigt hur cool hon var, men ju äldre jag blivit desto mer har jag tyckt om henne 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.