Helgenkät

Även om det bara är torsdag, så känns det som om man förbereder sig inför helgen. Jag vet inte var jag hittade den här, om jag ska vara ärlig.

Vad ska du läsa i helgen?
Jag vet inte hur mycket jag kommer hinna läsa i helgen, eftersom jag återigen ska på kurs. Om jag hinner så tänkte jag fortsätta läsa Saeculum av Ursula Poznanski eller läsa i Art Noveau Posters av Michael Robinson, som är den bok jag har kvar av de jag hade planerat att läsa i mars.

Hur ser den perfekta lässtunden ut?
Ostörd. Jag har inga andra kriterier.

Din bästa lässtund förra veckan?
När jag kunde smussla undan lite tid för att så gott som sträckläsa Kretsen av Maggie Stiefvater. Himmelskt!

Hur många timmar i veckan tillbringar du egentligen i böckernas värld?
Jag har ingen aning. Det brukar bli en del när jag pendlar, vilket jag dock inte gör varje dag, och så brukar det bli en del på de raster jag tar under tiden som jag har mina pluggdagar. Och så en snutt på morgonkvisten. Och innan jag går och lägger mig. Och ett par timmar på helgerna… Nej, jag har inte den blekaste aning.

Var läser du aldrig?
Jag läser precis överallt; jag läser till och med när jag går uppför trappan!

Vad läser du aldrig?
Aldrig ska man säga aldrig. Jag kan inte komma på någon genre som jag aldrig läser. Spionthrillers brukar det vara ont om.

Vilken är din favoritbokhandel?
Fysisk bokhandel så är det Akademibokhandeln i centrum där jag bor. Supertrevlig och kunnig personal. Annars så gillar jag Adlibris bättre än Bokus.

Du får 300kr att handla böcker för. Vad köper du?
Jag skulle nog köpa The Vampire Armand; Merrick; Blood Canticle och Blood and Gold, som alla är av Anne Rice och som är delar av Vampyrkrönikan.

Vilken aktuell bok skulle du inte läsa ens om du fick den gratis?
Det är för hårt uttryckt. Jag kan inte komma på någon bok som jag känner så inför just nu. Däremot så är jag inte det minsta lockad av Liknelseboken, så den skulle nog bli stående i hyllan om den råkade komma in i mitt hus.

Vilken ännu ej utkommen bok längtar du mest efter just nu?
Får jag säga tre? Jag gör det ändå, därför att jag aldrig kan bestämma mig för en. Jag längtar mest efter Döden av Jonas Gardell; The Dream Thieves av Maggie Stiefvater och den tredje och avslutande delen i Maggie Stiefvaters serie Books of Faerie. Tror inte titeln har släppts för den, även om det ryktas att den heter Requiem

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.