Hemligheten: En bok som har med något jag aldrig ska göra att göra

12. Hemligheten har med en sak jag aldrig ska göra att göra.

Hemligheten

Hemligheten av Rhonda Byrnes är en av de värsta böcker jag har någonsin läst. Men vad har Hemligheten med frågan att göra?

Jag ska aldrig säga att ett offer för brott eller ett offer för en katastrof har dragit det till sig. Jag ska aldrig säga att när något hemskt inträffar, något bortom din vildaste fantasi, så har du dig själv att skylla därför att du har tänkt på det (kanske helt omedvetet) och har dragit det till dig.

Den här bokens filosofi lägger verkligen skulden på brottsoffer. Jag menar allvar – det står rätt och slätt att alla människor som dog på Titanic mer eller mindre medvetet ville dö i en katastrof. Eller hade tänkt tanken ”jag vill inte dö i en katastrof”, vilket tydligen innebär att man har dragit det till sig.

Jag har sällan blivit så arg som när jag läste Hemligheten. Jag riktigt kokar av ilska fortfarande när jag tänker på det.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Hemligheten: En bok som har med något jag aldrig ska göra att göra

  1. Pingback: 15 böcker |C.R.M. Nilsson

  2. Emilie skriver:

    Håller med, boken är fail. Fail Fail Fail. Tanken har en stor betydelse men wtf? Jag antar att alla europeiska judar VILLE bli gasade. Fattiga barn tänker helt enkelt inte positivt nog. Simba vill inte att Mofasa ska leva. Nej usch. Boken hade funkat om hon fokuserade mer på det positiva än att göra offer till ”you brought this on yourself”.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag tycker den är fullständigt vidrig. Och jag såg idag att författaren har kommit med ny bok. Glodde mordiskt på den i bokhandeln med förhoppningen att mina tankar skulle få den att fatta eld, men alas, så blev det inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.