Hett i hyllan #32 Kingen

hettihyllan

Denna torsdag känner jag för att gå på upptäcktsfärd i mina bokhyllor. Därför hänger jag med på Monikas Hett i hyllan. Så här beskriver hon det hela:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

I år är året då jag har återupptäckt Stephen King, vilket har gjort att jag börjat beta av de olästa böcker jag har haft stående väldigt länge i hyllan. Nu återstår det tre av de sju jag hade från början och en har jag presenterat sedan tidigare. De andra två är dessa:

hettihyllan

Mitt exemplar av Christine är en sliten gammal pocket som jag har köpt second hand på Myrorna. Jag misstänker ganska starkt att när jag väl börjar läsa den så kommer det att vara risk att sidorna trillar ur den. Men berättelsen om den ondskefulla bilen är jag bra sugen på att läsa vid det här laget, så den kommer nog bli läst i april.

Geralds lek var faktiskt boken som fick mig att göra slut med Stephen King en gång i tiden. Det är en berättelse om ett par som ska försöka sig på lite avancerade sexuella lekar, men när kvinnan finner sig handfängslad till sängen så drabbas hon av panik. Hon sparkar till mannen och det hela faller sig så olyckligt att han dör. Hon kommer inte åt nyckeln. Jag kommer inte ihåg vad det var som fick mig att ogilla den så starkt, men jag kom inte många sidor in i den. Förhoppningsvis leder ett nytt försök till ett bättre resultat.

Två hyllvärmare av Stephen King, med andra ord. En som jag ser fram emot att läsa och en annan som jag har en mer ljummen inställning till.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Hett i hyllan #32 Kingen

  1. Monika skriver:

    Jag gillade ju båda två, men Christine bara älskade jag. Jag tycker det är så fruktansvärt otäckt med teknik som vänder sig mot en 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.