Hett i hyllan #26

hettihyllan

Denna torsdag känner jag för att gå på upptäcktsfärd i mina bokhyllor. Därför hänger jag med på Monikas Hett i hyllan. Så här beskriver hon det hela:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag tänkte lyfta fram en av de hyllvärmare jag har haft väldigt länge i bokhyllan:

PestensTidStephenKing1447_f

Jag var ju väldigt förtjust i Stephen King i tonåren och köpte på mig mycket böcker av honom. Sedan fick jag under en period svårt för honom och alla olästa böcker jag hade av honom blev liggande.

I år funderar jag på att beta av dem jag har, och Pestens tid är den jag känner störst motstånd mot. Inte för att den verkar dålig. Tvärtom om, faktiskt: ett militärt experiment går snett och släpper lös ett virus som dödar alla människor förutom några tusen. Det låter som något jag skulle gilla. Men så är den så erbarmligt tjock. En riktig tegelsten. Och jag har svårt för tegelstenar.

Men jag går och sneglar på den. Jag tror den kommer bli läst i år.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

9 svar på Hett i hyllan #26

  1. MissMagic skriver:

    jag är också lite rädd för tegelstenar även om det finns många tjocka böcker jag verkligen vill läsa. Kan vara därför jag int eläst något av Stephen King än… Men jag ska. Lovar! 😛 Haha 🙂

  2. Lena skriver:

    Pestens tid står bland makens King-böcker. Har så länge funderat på att läsa hans böcker, men det tar emot. Är lite rädd att många av dem är lite för skrämmande för mig.

  3. Monika skriver:

    Nej men… du har inte Pestens tid oläst?! Det är den bästa bok jag någonsin läst. I alla fall var den det för 20 år sedan 🙂

  4. Pingback: Hett i hyllan #32 Kingen - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.