Hett i hyllan #56

hettihyllan

Denna torsdag känner jag för att gå på upptäcktsfärd i mina bokhyllor. Därför hänger jag med på Monikas Hett i hyllan. Så här beskriver hon det hela:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Idag tänkte jag skriva om en bok som jag köpte på SF-bokhandeln i Göteborg för drygt två år sedan:

Bildkälla: Goodreads.

Bildkälla: Goodreads.

Det är lite märkligt att Santa Lilio Sangre inte har blivit läst: det är nämligen inte mycket att läsa i den här boken. Den lilla text som finns är på japanska, som jag inte talar. Annars består denna bok av Ayami Kojimas bilder.

Hon är en konstnär som främst tycks vara känd för sina videospeldesigner, då främst ett spel som heter Castlevania. Som konstnär är hon självlärd och har skapat många originella verk för både det nämnda spelet och andra, som finns med i denna bok. Stilen är gotisk med religiösa influenser.

Jag har inte speciellt stor koll på henne, måste erkännas, utan jag fick syn på boken i butiken och tyckte om det jag såg. En del verkar vara lite blodigt för min smak, men annars tycker jag om hur hon använder färger och bygger upp sina motiv. Det finns mycket som vid en hastig anblick är väldigt vackert och jag borde verkligen slå mig ned och titta igenom boken mer noggrant.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Hett i hyllan #56

  1. Lottens bokblogg skriver:

    Fascinerande omslag. Fast jag hade nog ändå inte köpt boken 🙂

  2. Monika skriver:

    Snygg bok i alla fall 🙂

  3. Åsa skriver:

    Tjusigt bokomslag! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.