Hett i hyllan #57

hettihyllan

Denna torsdag känner jag för att gå på upptäcktsfärd i mina bokhyllor. Därför hänger jag med på Monikas Hett i hyllan. Så här beskriver hon det hela:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Denna vecka tänkte jag skriva om en bok som jag blev väldigt glad när jag hittade, men inte har kommit mig för att läsa:

När jag hittade denna oavkortade version av den poetiska Eddan på ett antikvariat i Simrisham 2012 så gjorde jag en liten glädjedans. Främst för att jag ville läsa mer om Lokes del i mytologin, och att dessa bitar fanns med. Men sedan har den blivit stående i hyllan. Fast jag tittar mot den då och då och vill plocka ut den ur hyllan och börja läsa.

Dessutom är den fint illustrerad.

Jag tror inte jag kommer läsa den i år, men kanske nästa år? Vi får se.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Hett i hyllan #57

 1. Monika skriver:

  Eddan har jag varit nyfiken på ända sedan jag var liten, men jag har ännu inte gjort något åt det 🙂

 2. gillar illustrerade böcker ❤️

 3. Jag har också Eddan ståendes oläst i hyllan, hittade en så fin utgåva på secondhand och kunde inte låta bli att köpa den.

 4. Boklysten skriver:

  Den har jag också och den har jag faktiskt läst.

 5. Lena skriver:

  Den där boken skulle även jag kunna tänka mig att läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.