Home for Christmas, säsong 1

Poster för Home for Christmas, säsong 1

Originaltitel: Hjem til jul
Skapare: Per-Olav Sørensen
Skådespelare: Ida Elise Broch, Gabrielle Leithaug, Hege Schøyen
Produktionsår: 2019
Säsong: 1
Antal avsnitt: 6
Längd: 173 minuter

Sjuksköterskan Johanne är singel sedan tre år tillbaka. Singel och barnlös, vilket enligt hennes chef innebär att det är självklart att hon ska jobba julafton varje år. Under en adventsmiddag med familjen, när hon åter har förpassats till barnens sida av bordet på grund av att hon är singel, brister allt för henne. Hon säger plötsligt att hon har en pojkvän. Hennes familj blir överlycklig och innan Johanne vet ordet av har hon lovat att ta med sin pojkvän hem till julafton. Detta inleder en desperat jakt på en pojkvän. Johanne har tjugofyra dagar på sig att hitta någon. Men dejtingvärlden är en djungel och bottennappen många…

När Home for Christmas släpptes förra året på Netflix hade jag inget större intresse av att se den. Men den dök ideligen upp bland mina rekommendationer och jag hade för mig att min syster tyckte om den, vilket gjorde att jag lade till den på min lista. Inledningsvis hade jag lite svårt för den. De två första avsnitten är sämst i säsongen och innehåller verkligen inte min typ av humor.

Men efter avsnitt tre är det något som vänder. Serien blir sådär varm och charmig, och riktigt underhållande, som man vill ha till jul. Dessutom är de situationer som Johanne utsätts för i sitt dejtingäventyr kanske en aning tillspetsade, men de är tillräckligt verkliga för att jag ska känna igen mig och komma ihåg varför jag bara dejtar i perioder. Vi kan ju säga det att ibland finns det en klar och tydlig anledning till varför någon är singel, och låta oss nöja oss med det. Men Home for Christmas skildrar samtidens dejting på ett bitskt, roligt och kritiskt vis.

Jag måste ju erkänna att jag verkligen sugs in i Home for Christmas och följer med spänning Johannes dejtingäventyr. Vem ska hon välja? Jag får ju förstås mina favoriter, bland annat Felix Sandmans karaktär Jonas – en nittonåring som är tolv år yngre än Johanne. De har enastående kemi. Skådespelarmässigt tycker jag att Home for Christmas bjuder på fina prestationer.

Home for Christmas är en underhållande, varm komedi, men första säsongen har ett verkligt ondskefullt slut. Vad menar ni med att låta det ringa på dörren och inte avslöja vem som står på andra sidan?!

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Andra delar i serien

Home for Christmas, säsong 1

Home for Christmas, säsong 2

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Home for Christmas, säsong 1

  1. Pingback: Månadsrapport: December 2020 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

  2. Pingback: Home for Christmas, säsong 2 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.