Home for Christmas, säsong 2

Innehåller spoilers för tidigare säsonger.

Poster Home for Christmas, säsong 2

Skapare: Per-Olav Sørensen
Skådespelare: Ida Elise Broch, Gabrielle Leithaug, Hege Schøyen
Produktionsår: 2012
Säsong: 2
Antal avsnitt: 6
Längd: 174 minuter

Förra julen ringde det på dörren och när Johanne öppnade stod där ett blombud med famnen full av röda rosor. När läkaren Henrik söker upp henne för att ge henne förödande nyheter om en patient, är det startskottet på en romans. Till en början är allt fint, men relationen går snabbt i stå. Lagom till jul är Johanne åter singel. Än värre är att föräldrarnas relation knakar i fogarna, hennes bästa vän ska flytta till Spanien och det kanske inte blir någon jul alls. Fast besluten att själv ordna jul, får Johanne också veta något oväntat: att rosorna inte kom från Henrik som hon alltid har antagit. Om hon kan få veta vem som skickade dem, kanske hon hittar sin sanna kärlek.

Det tog mig två dagar att se andra säsongen av Home for Christmas. Inte för att jag tyckte att den var lika bra som första säsongen – humorn är betydligt knepigare än denna – utan för att jag var så förbannat nyfiken på hur det hela skulle gå.

Liksom i första säsongen tycker jag att de två första avsnitten är de sämsta. Som tidigare nämnt har jag svårt för humorn denna säsong. Den är lite för mycket. Jag menar, kissa i bodar, tantrisk andning för orgasm med sin chef i personalomklädningsrummet, är det konstigt att skämskudden åkte upp mer än en gång? Sedan var jag lite förbannad på att hon var tillsammans med Henrik, då jag tyckte det var billigt av manusförfattarna att slänga in en kärleksförklaring i sista avsnittet av förra säsongen när han bara hade funnits i periferin hela tiden.

Samtidigt så är Home for Christmas en sådan varm och charmig serie. Johanne är en karaktär som jag verkligen har tagit till mitt hjärta. Den här säsongen brottas hon med svåra saker, som att skiljas från sin bästa vän, att föräldrarna kanske ska skiljas och sin rädsla för att vara ensam. Hon tvingas göra upp med sitt förflutna och bli en starkare människa. Att det hela sedan slutar precis som jag vill gör ju inte saker och ting sämre. Karaktärsutveckling som heter duga och att hon får den kille jag tyckte hon skulle vara tillsammans med? Jag satt faktiskt och snyftade under sista avsnittet. Av lycka.

Home for Christmas var en serie jag inte trodde skulle vara för mig, men som tog mig med storm. Även om det var med vissa reservationer.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Säsonger

Säsong 1 (recension)

Säsong 2

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.