I ljuset av din skugga

I ljuset av din skuggaBetyg: ☆☆☆
Författare: Melissa Marr
Originaltitel: Radiant Shadows
Serie: Mer än ögat ser, #4
Förlag: B. Wahlströms (2011)
Antal sidor: 319 sidor

Finns till exempel hos Adlibris, Bokus eller CDON.

Handling

För flera år sedan fick Devlin order om att döda en halvdödlig alv, men skonade hennes liv. Nu när de på nytt möts vill han väldigt gärna beskydda Ani, men är medveten om att ifall han misslyckas kommer han bli den som tar hennes liv. Ani vill dock inte bli beskyddad, utan är modig och stark nog att kämpa vid hans sida. Samtidigt som de kommer varandra allt närmre, överskuggas Alvriket av ett stort hot. Kan de rädda sin värld utan att förlora varandra?

Kommentarer

Efter att ha läst Berusad av evigt liv och undrat varför jag överhuvudtaget följer den här serien, blir jag lättad över att bli påmind. Melissa Marr skriver böcker som inte kräver så mycket tankeverksamhet, som är roliga och snabba att läsa. Bortsett från tidigare nämnda bok så är de flesta av hennes böcker bladvändare som man snabbt tar sig igenom.

Det hjälper även att berättelsen kretsar kring Höghovet och Mörkerhovet, vilket är de två hov som jag upplever har de mest intressanta karaktärerna.

Jag tycker att Ani och Devlin är trevliga karaktärer. De berör mig inte särskilt mycket, men de irriterar mig heller inte. Efter att ha suttit och stört mig på Aislinn känns det skönt med ett par karaktärer som jag faktiskt kan läsa om utan att bli det minsta irriterad.

Dessutom händer det något från första sidan till sista sidan. Det är inte enbart en massa introspektion, utan det finns något som driver handlingen framåt. I ljuset av din skugga är en ganska spännande berättelse med bra flyt i den, men dentappar ganska mycket fram emot slutet. Skugghovet känns som en detalj som bara slängdes in hullerombuller och jag upplevde inte den som särskilt välutvecklad. Lustigt med tanke på att Melissa Marr brukar vara en författare som har svårt att komma till skott, men levererar fram emot slutet. Här blev slutet istället en besvikelse.

Översättningen eller korrekturen, kanske båda samarbetar i ett slags folie à deux, får stora minus. I början finns det en del meningskonstruktionerna som får mig att vrida och vända på boken i hopp om att de ska bli begripliga. Det fortsätter med felaktiga pronomen, oftast han istället för hon och det är ganska tydligt att det är exempelvis Ani som avses, och likaså är det ganska vanligt med att fel namn skrivs ut. Ibland kan jag se vad det har stått på engelska, vilket gör att syftningsfelen i den svenska översättningen driver mig till vansinne.

Det är en lättläst, underhållande bok, men den är inte särskilt minnesvärd och jag kommer snart att glömma bort den.

Andra böcker i serien

Mer än ögat ser (läst 2008, recension saknas)

Under din hud (kort omdöme)

Berusad av evigt liv (recension)

I ljuset av din skugga

Darkest Mercy (recension)

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på I ljuset av din skugga

  1. Pingback: Hyllvärmare 2013 - C.R.M. Nilsson

  2. Pingback: Berusad av evigt liv - C.R.M. Nilsson

  3. Pingback: Lästa i januari 2013 - C.R.M. Nilsson

  4. Pingback: Darkest Mercy av Melissa Marr » C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.