Berusad av evigt liv

Berusad av evigt livBetyg: ☆☆
Författare: Melissa Marr
Originaltitel: Fragile Eternity
Serie: Mer än ögat ser, #3
Förlag: Ponto Pocket (2012)
Antal sidor: 368 sidor

Finns till exempel hos Adlibris, Bokus eller CDON. Även som inbunden här, här och här.

Handling

Seth Morgan trodde aldrig att han var menad för förhållanden, men så blev han förälskad i Aislinn och skulle vilja älska henne för evigt. Men för evigt har en helt annan innebörd när din flickvän är en odödlig alvdrottning. Aislinn själv försöka återfå fotfästet i en värld där hon plötsligt är drottning över de väsen hon tidigare har fruktat. Nu står hon inför frestelser och utmaningar som legat bortom hennes förmåga att föreställa sig.

Kommentarer

När jag läste Under din hud förra året, saknade jag Aislinn, Seth och Keenan. Därför så blev jag lite glad när jag öppnade första sidan av boken och insåg att det skulle handla om dem. Dessvärre gick glädjen snabbt över och jag önskade att jag kunde få tillbaka Leslie, Niall och Irial.

Berusad av evigt liv är väldigt tunn på handling. Visst, vi har Bananach som fladdrar omkring i bakgrunden och gör vaga hot, men i övrigt är det enbart introspektion. Seth oroar sig för de växande känslorna mellan Keenan och Aislinn och överväger att bli odödlig för att få spendera evigheten med henne. Aislinn går runt och oroar sig över sina växande känslor för Keenan, över att Seth någon gång i framtiden kommer att dö, över sitt hov. Hon går mig på nerverna. Var hon verkligen alltid så här gnällig och hjälplös?

Jag vill sätta mig ned och bjuda henne på en kopp te. Dels vill jag påpeka att relationen till Keenan inte är särskilt sund och att hon inte är skyldig honom sin vänskap. Det kan faktiskt vara bättre för hennes egen sinnesfrid om hon begränsar kontakten med honom. Dels vill jag också pränta in i skallen på henne att ja, Seth är dödlig, men det kanske är bättre att spendera de många år han har kvar med att göra saker med honom istället för att konstant oroa sig för att han ska dö.

Det är fem år sedan jag läste Mer än ögat ser och jag kommer inte ihåg den så väl. Att läsaren kanske behöver en påminnelse om sakerna som hände i den boken kommer inte Marr på förrän de sista hundra sidorna. Då helt plötsligt friskar hon upp mitt minne. Det känns som om det hade varit bra om det hade kommit lite tidigare i boken så jag hade sluppit känna mig förvirrad.

Däremot har jag läst Under din hud ganska nyligen, vilket gör att Nialls nya personlighet känns väldigt märklig. Snacka om personlighetsbyte! Det är inte den karaktär jag hade lärt mig tycka om.

Det finns mycket jag tycker om med Marrs författarskap. En av dessa är att hon erkänner att det finns andra sexuella läggningar än den heterosexuella, vilket känns som om det är ovanligt i amerikansk young adult. Däremot förekommer nästan enbart de bisexuella individerna i Mörkerhovet. Ett hov som beskrivs som fullt med perversiteter, vilket ger det hela otrevliga homofobiska antydningar. Å andra sidan uttrycks dessa åsikter av Sommarhovet, inte Seth till exempel, som är ett hov jag upplever fyllt av hycklande och irriterande alver.

De sista hundra sidorna levererar. De är underhållande så att jag frustar till av skratt. Jag bryr mig om Sorcha och Seth och tycker om berättelsen. Hade hela Berusad av evigt liv varit som slutet hade vi tittat på en helt annan recension. Men det här befäster min åsikt att Melissa Marr är en författare som har svårt att komma till skott, men som levererar fram emot slutet.

Andra böcker i serien

Mer än ögat ser (läst 2008, recension saknas)

Under din hud (kort omdöme)

Berusad av evigt liv

I ljuset av din skugga (recension)

Darkest Mercy (recension)

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Berusad av evigt liv

  1. Pingback: Hyllvärmare 2013 - C.R.M. Nilsson

  2. Nilmas Bokhylla skriver:

    Lät inte som någon jättebra bok :/

  3. Pingback: Lästa i januari 2013 - C.R.M. Nilsson

  4. Pingback: Darkest Mercy av Melissa Marr » C.R.M. Nilsson

  5. Pingback: I ljuset av din skugga » C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.