Katthotellet vid kusten av Jessika Devert

Katthotellet vid kusten av Jessika Devert

Författare: Jessika Devert
Förlag: Printz förlag (2021)
Antal sidor: 376 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Inte nog att det har tagit slut mellan Jonna och hennes kille, utan det visar sig att han också har lurat henne på pengar. Hela hennes tillvaro rasar ihop. Med skulder hos Kronofogden och obetald hyra, blir hon snart vräkt från sin drömlägenhet. Utan jobb eller någonstans att bo tar hon sina fyra älskade katter och åker till sin farfar i Bohuslän, som hon inte har träffat på trettio år. Hon får flytta in i hans gästhus på Räkholmen. Lite trevande börjar de lära känna varandra och sin gemensamma släkthistoria. Jonna lär även känna den lokala frisören, den snygge snickaren och de som bott på ön hela sitt liv, ett speciellt och lite svåråtkomligt folk. Kanske finns det chans till ett nytt liv på Räkholmen?

Feelgood hör sommaren till. Särskilt feelgood som Katthotellet vid kusten, som handlar om att bryta upp från sitt tidigare liv. Jessika Devert målar så fint upp hur stukad Jonna känner sig av sveket. Men också den varma, innerliga relation som sakta men säkert växer sig fram mellan henne och hennes farfar. Att hon har fyra härliga katter gör inte saker och ting sämre. Särskilt som två av dem heter Zumba och Salsa. Om det inte är två perfekta namn, så säg vad som är det.

Katthotellet vid kusten hade blivit mycket bättre om Jessika Devert hade bestämt sig för att helt spola romansen. Aldrig har en kärlekstriangel skavt så mycket som i den senare hälften av boken, då den nästan förstör hela läsningen. Medan det är begripligt varför Jonna skulle vara intresserad av snickaren Esmin, är lockelsen med rikemanssonen Anders svår att förstå sig på. Dessa två flörtar hade gärna kunnat få försvinna helt från boken.

I övrigt är Katthotellet vid kusten precis allt man kan önska sig av en sommarfeelgood. Hade det inte varit för romansen, hade den här fått ett högre betyg.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.