Kind of Coping av Maureen ”Marzi” Wilson

Kind of Coping av Maureen "Marzi" Wilson

Författare och illustratör: Maureen ”Marzi” Wilson
Förlag: Adams Media (2019)
Antal sidor: 192 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Maureen ”Marzi” Wilson är personen bakom Instagramkontotet Introvert Doodles. I Kind of Cooping vänder hon blicken mot sin egen ångest. Hon skildrar hur hon, på sätt och vis, hanterar den dag för dag. Men hon lyckas hitta humor i sitt ångesttillstånd. Den här samlingen med över 150 skissartade seriestrippar är både rolig, uppmuntrande och stöttande. Ibland är det bästa du kan göra att hantera allt efter bästa förmåga och det är helt okej.

Kind of Coping var ett boktips som jag hade sparat ner på Instagram… och sedan fullständigt glömde bort. I år blev jag påmind om den och bestämde mig för att låta den vara en del av min majbeställning. På senare år har jag gått från att vara nästan uteslutande depressiv till att plötsligt ha höga ångestnivåer.

Kind o Coping väcker igenkännande. På så sätt är det en viktig bok, då den som lider av ångest känner att den inte är ensam. Det finns någon annan som har gått igenom något liknande, men som har lyckats hitta något att skratta åt mitt i eländet. Det är också en bok som kan väcka förståelse hos den som har varit så lycklig lottad att den aldrig haft en ångestattack i sitt liv. På så sätt kan den fungera som en verktygslåda för hur man ger stöd till och förståelse inför personer som faktiskt lider av olika ångesttillstånd.

Författarens sätt att teckna är verkligen enkelt, likaså i de färgval hon gör. Många gånger består en stripp av en enda sida, med en liten illustration. Andra gånger består sidan av fyra paneler. Men en sak är säkert: Kind of Coping visar att Maureen ”Marzi” Wilson behärskar det korta formatet till fullo.

Kind of Coping är en trösterik bok som väcker igenkänning. Den kan erbjuda både stöd och utbildning, och är en viktig bok.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.