Kings Rising av C. S. Pacat

kings rising

Författare: C. S. Pacat
Serie: Captive Prince, #3
Förlag: Berkley (2016)
Antal sidor: 353 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Damens identitet som kronprins Damianos av Akielos är nu ute i det öppna. Relationen till Laurent är dömd att förändras nu när han avslöjats som den man som den andre prinsen har svurit att döda. Men deras enda hopp att besegra sina fiender är om de slåss tillsammans. Det blir en orolig allians när de marscherar mot Akielos, där Kastor och Regenten har slagit sig ihop. Kan den ömtåliga tillit som byggts upp mellan dem överleva sanningen om Damens identitet? Och om den kan det, klarar den att stå emot Regentens sista, dödliga drag för att gripa makten över Vere?

Jag minns inte längre hur det kom sig att jag snubblade över Captive Prince-trilogin, men på något sätt hittade jag den fritt tillgängligt på nätet 2013 så att jag kunde läsa de båda första delarna och förälska mig i den värld som C. S. Pacat har byggt upp. Snart efter det fick hon bokkontrakt med ett Penguin-imprint, vilket har gjort att jag har fått vänta och längta på Kings Rising ända sedan dess. Men nu är den till sist här.

Och jag blir nog ytte, pytte lite besviken, om jag ska vara ärlig. När du väntar så länge på något gott har du förhoppningar att det ska vara storslaget. Men Kings Rising bjuder inte på några överraskningar. Det är kompetent berättat. Handlingen är spännande med ett oemotståndligt driv och den komplicerade relationen mellan Damen och Laurent är fängslande skildrad. Men allting som händer är sådant jag hade räknat ut skulle ske. I en sista del av en trilogi vill jag att det händer något som slår mig till marken, något som ruskar om mig. Så sker inte här. Det är nästan lite i tamaste laget och jag hade nog väntat mig att Pacat skulle ta ut svängarna lite mer.

Men Kings Rising bjuder på en oemotståndlig blandning av romans och passion, humor och spänning, med ett gediget världsbygge som förslår. Karaktärerna är levande och växer genom seriens lopp. Särskilt uppskattar jag isprinsen Laurents utveckling genom serien, nu när vi har fått avslöjat att det döljer sig en hel del under den där kyliga ytan. Dessutom älskade jag att vi faktiskt fick läsa lite ur hans synvinkel, även om det bara var en frestande glimt. Jag skulle vilja ta mig in mer i hans huvud.

Kings Rising är en kompetent och väl utförd avslutning av en serie, men jag hade väntat mig mer efter de tidigare böckernas briljans.

betyg4

Andra böcker i serien

Captive Prince (recension)

Prince’s Gambit (recension)

Kings Rising

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Kings Rising av C. S. Pacat

  1. Pingback: Prince's Gambit: Jag vill ha mer Damen och Laurent - C.R.M. Nilsson

  2. Pingback: Captive Prince: Fantastisk världsbygge - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.