Kleptomania av Kristina Hård

Författare: Kristina Hård
Serie: Arvet efter Kaiser, #1
Förlag: Mörkersdottir förlag (2016)
Antal sidor: 270 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Danskt band | Adlibris, Bokus, CDON
E-bok | Adlibris, Bokus, CDON

Linus Kaiser har lyckats. Hans luftskeppsimperium har blivit en framgångssaga och en viktig del av den svenska tillväxten. Nu är han dödligt sjuk. Sanningen börjar komma ikapp honom. Människa eller djur är på jakt efter det som tillhör dem. Ingra Varg är utsedd att granska ekonomin och ta reda på varifrån pengarna kom. Inte har hon tid att lyssna till en dödssjuk mans sinnessjuka babbel. Även om det högt upp i politiken tycks finnas intresse för det. Men ingen kan ana det pris som Linus Kaiser har fått betala för sin girighet.

Kleptomania var ett gratisutskick från Mörkersdottirs förlag, som jag laddade ned till min läsplatta. Jag valde att ta med Kristina Hård i min boktolva i år för att den till sist skulle bli läst. Språkligt är detta kanske inte något mästerverk, men det finns en berättarglädje och ett driv som gör att jag fastnar direkt i berättelsen. Även om jag blir besviken när det visar sig att Linus Kaiser är huvudperson, då det finns andra personer i berättelsens nav som jag tycker är betydligt intressantare.

Jag är svag för berättelser som blandar in nordisk folktro, vilket Kleptomania gör på ett särskilt nyskapande vis. Genom återblickar och Linus Kaisers berättande förs vi tillbaka till en fruktansvärd tågkrasch, som kom att utgöra grunden för hans imperium. Vi lotsas igenom vad som har hänt på ett sätt som gör att jag bara vill läsa lite till för att få veta vad som egentligen har skett där uppe i de norrländska skogarna. Det som jag upplever som lite negativt är att det fram emot slutet, när det är som mest spännande, framgår att vi inte kommer få svar på så gott som några frågor, utan lämnas hängande. Visst att det är första delen i en trilogi, men några trådar går det väl ändå att knyta ihop?

Kleptomania är ett lättsmält, spännande fantasyäventyr i ett Sverige där högteknologisk utveckling ställs mot troll. Jag kommer nog låna hem andra delen från biblioteket tämligen snart.

Andra delar i serien

Kleptomania

Snösommar

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Kleptomania av Kristina Hård

  1. Monika skriver:

    Jag får väl också läsa den snart då, den låter ju intressant 🙂

  2. Elin Säfström skriver:

    Jag gillade den verkligen! Svag även jag för nya takes på nordisk folktro. (Möjligen inte helt överraskande.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.