Läsplanering: April 2023

Det känns som om det gick lite bättre med läsningen i mars, även om min lästid drastiskt har minskat. Ofta prioriterar jag att gå en sväng på lunchrasten över att läsa, bara för att kunna röra på mig lite. Men jag hinner ändå läsa det mesta jag vill.

I april vill jag lite särskilt hinna med dessa böcker:

  • Slumpvandring av Majgull Axelsson är en hyllvärmare från förra året. Det var någon som rekommenderade den under en tisdagstrio och jag blev nyfiken.
  • Pärlsystern av Lucinda Riley ska jag låna från biblioteket. Det är den fjärde delen om de sju systrarna. Förhoppningen är att huvudpersonen CeCe kanske ska te sig lite mer sympatisk i sin egen bok, än vad hon har gjort i de tidigare…
  • The Women of Troy av Pat Barker är uppföljaren till hennes The Silence of the Girls. Den utspelar sig i efterdyningarna av de trojanska kriget, men innan de grekiska segrarna har lämnat dess stränder. Jag fyndade den på årets bokrea.
  • Room av Emma Donoghue är också ett fynd från årets rea. Det var hennes internationella genombrottsroman, om en kvinna och hennes son som flyr undan sin kidnappare efter att i åratal varit instängda i ett litet rum. Löst baserad på Joseph Fritzfallet.

I skrivande stund (söndag) har vi ännu inte träffats i min bokcirkel för att bestämma nästa bok. Olika sjukdomar har satt käppar i hjulet. Vi får se om jag uppdaterar läsplaneringen med den titeln när vi väl har setts.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.