Lord John and the Hand of Devils av Diana Gabaldon

Författare: Diana Gabaldon
Serie: Lord John, #0.5; #1.5; #2.5
Förlag: Delacorte Press (2007)
Antal sidor: 302 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Pocket | Adlibris, Bokus

Lord John and the Hand of Devils är en novellsamling med tre berättelser som utspelar sig i Lord John-serien. Den inleds med Lord John and the Hellfire Club där lord John får syn på en främling i dörröppningen på sin herrklubb och blir ombedd att möta denne mer avskilt. Men innan de hinner mötas mördas den unge mannen, och lord John finner sig mitt i politisk svekfullhet och ett farligt, vällustigt hemligt sällskap. Detta var den första novell som Diana Gabaldon skrev om John Grey och också den kortaste i samlingen. Det märks att hon inte är van vid att hålla sig kort. Det blir abrupt och rumphugget, och äventyret tar aldrig riktigt fart.

Lord John and the Succubus är lite längre och bättre. Den utspelar sig i Preussen och de engelska soldater som kämpar där hemsöks nattligen av en dödlig kvinna som suger liv och själ ur en man. Lord John ombeds undersöka saken och hittar en mördad soldat och en svekfull rom. Lord John kommer mer till sin rätta på slagfältet och med ett mysterium med lätt övernaturliga toner att lösa. Härlig blandning av action och humor.

Lord John and the Hand of Devils avslutas med Lord John and the Haunted Soldier, där en sårad lord John ombeds vittna kring en exploderande kanon. Snart tvingas han konfrontera sina egna spöken och insikten att det kanske finns en förrädare i Hans majestäts tjänst. Ett engagerande mysterium och ger intressanta inblickar i lord Johns karaktär. Han har snabbt blivit en av mina favoritkaraktärer någonsin. En man som är ensam på grund av de han älskar, men som ändå kämpar för att göra det rätta och för en krona som skulle fördöma honom om sanningen om honom kom ut.

Lord John and the Hand of Devils är kanske inte det bästa som Diana Gabaldon har skrivit, men det är helt klart läsvärt för den inblick som det ger i lord John som karaktär.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Lord John and the Hand of Devils av Diana Gabaldon

  1. Pingback: Månadsrapport: December 2017 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.