Love and Misadventure av Lang Leav

Författare: Lang Leav
Förlag: Andrews McMeel Publishing (2013)
Antal sidor: 159 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Pocket | Adlibris, Bokus

Love and Misadventure är poeten Lang Leavs första lyriksamling. Den för läsaren med på en bergochdalbanetur genom en kärlekshistoria som går illa. Från det inledande fladdret i magen till känslan av att gå som på moln, men som avslutas i det förödande fallet. Men i slutändan finns ändå ett hoppets budskap. Resan från kärlek till krossat hjärta till att hitta kärleken igen är personligt, men ändå allmängiltigt, skildrat. Lang Leavs suggestiva kärlekspoesi talar till vem som helst som befinner sig på denna resa. (Lite vagt inspirerat från baksidestexten. Nu över till min recension.)

Jag läste en dikt av Lang Leav för ett antal år sedan och föll som en fura. Sedan dess har jag önskat mig hennes poesi i julklapp och födelsedagspresent, men det varit inte förrän nu som jag fick hela tre volymer. Jag började med Love and Misadventure, som lyckas fånga det där första pirret i förälskelsen. När allt känns möjligt. Sedan också hur kärleken uppslukar och förändrar, men hur den också har förmåga att krossa när det tar slut. Smärtan i avskedet och försöket att gå vidare. Hennes rytm och rim är enkla, vilket gör dikterna lättlästa. De är ofta korta och rimmen underfundiga. Det här är poesi som är lätt att relatera till.

Ändå blir jag lite besviken på Love and Misadventure. Det finns inget motstånd i min läsning, utan det flyter på. Ivrigt, till och med. Men det är få av dikterna som riktigt kommer åt mig. Som når fram till mitt innersta. Poesi för mig är en personlig upplevelse, en omskakande upplevelse, och det får jag inte riktigt. Det närmaste är dikterna Wallflower, som lyckas fånga känslan av att alla andra vet precis hur man ska göra i sociala situationer medan man själv inte har en aning, och The Keeper, som handlar om de där sorgsna önskningarna när ett förhållande har tagit slut.

Visst att jag ler förtjust åt formuleringar och vändningar i Love and Misadventure, men jag blir inte fullt så berörd som jag skulle vilja. En söt bok, men inte så mycket mer

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Love and Misadventure av Lang Leav

  1. Pingback: Boktolva 2018 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

  2. Pingback: Månadsrapport: Januari 2018 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

  3. Pingback: Kaosutmaningen 2018 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.