Målarduken

Målarduken

Originaltitel: Canvas
Regissör: Frank E. Abney III
Manusförfattare: Frank E. Abney III
Produktionsår: 2020
Längd: 9 minuter

Efter att ha förlorat sin hustru, har en man förlorat sin lust att skapa. Hans dotterdotter kommer på besök. Med sig har hon teckningar och under sina besök tecknar den lilla flickan ständigt. Hon försöker förmå sin morfar att själv måla, men han sörjer fortfarande sin hustru djupt. En dag hittar flickan en stängd garderob och däri finns kanske nyckeln till allt.

Målarduken är en animerad kortfilm som släpptes på Netflix 2020. Temat som genomsyrar filmen är sorg. Hur sorgen påverkar en hel familj. Men också den kärlek som finns. Att kärleken inte dör med personen. Att det finns utrymme att leva efter förlusten.

Animationen i Målarduken är vacker. Inledningsvis påminner den om ett konstverk själv, med drag och streck, innan den faller på plats i en mer ”realistisk” stil. Rörelserna är naturtrogna. Färgvalet är välgjort och stämningsfullt, med en ljussättning som bidrar till att sätta stämningen.

Det är svårt att skriva något sammanhängande eller längre om ett verk som är endast nio minuter. Men Målarduken är en fin liten film som är värd att se.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.