Mind the Gap, Dash and Lily

Mind the Gap, Dash and Lily av Rachel Cohn och David Levithan

Författare: Rachel Cohn och David Levithan
Serie: Dash and Lily, #3
Förlag: Harper Collins (2020)
Antal sidor: 159 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Lily har bestämt sig för att ta ett sabbatsår innan hon börjar på college, för att fokusera på sin hundrastarverksamhet. Dash, däremot, har kommit in på sin drömskola: Oxford. Att klara ett långdistansförhållande är allt annat än lätt. Värre blir det när Dash beslutar sig för att inte komma hem till New York över jul. Lily bestämmer sig för att resa till London och överraska honom, men det blir inte som hon har tänkt sig.

Jag hade faktiskt missat att Mind the Gap, Dash and Lily existerade. Det var cupcakemombooks på Instagram som upplyste mig om det när jag tittade på Netflixserien för några år sedan. Men med reservationen att den inte var lika bra som de tidigare böckerna, vilket gjorde att det dröjde lite innan den blev läst.

Objektivt är nog inte Mind the Gap, Dash and Lily lika bra som de tidigare böckerna. Men det är ändå mysig, vintrig läsning. Nu är berättelsen förflyttad till London. Både Dash och Lily befinner sig på en plats där de inte riktigt hör hemma, där allt känns främmande, vilket testar deras förhållande. Vad händer när en dröm inte lever riktigt upp till förväntningarna? Vad händer när du inte riktigt vet vad du vill med ditt liv och hur du ska komma vidare?

Mind the Gap, Dash and Lily utforskar den här vilsenheten i att vara på gränsen till att vara vuxen. Att förväntas välja riktning i livet och leva upp till sina egna förväntningar, men även andras. Den skildrar också psykisk ohälsa på ett fint vis. Så för mig, som känner mig lite vilsen i livet just nu, kom den här boken perfekt. Men jag har förstås ingen Dash eller Lily som kan stötta mig genom detta. Som kan vara min fasta punkt. Deras förhållande är så fint skildrat och man vet, oavsett vad som i övrigt händer, så kan man lita på deras kärlek.

Mind the Gap, Dash and Lily är en mysig julbok om att bli vuxen och försöka hitta sin väg här i livet.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Andra delar i serien

Dash and Lily’s Book of Dares (recension)

The Twelve Days of Dash and Lily

Mind the Gap, Dash and Lily

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.