Mister Impossible av Maggie Stiefvater

Författare: Maggie Stiefvater
Serie: The Dreamer Trilogy, #2
Förlag: Scholastic (2021)
Antal sidor: 340 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Behöver drömmarna leylinjerna för att rädda världen, eller kommer de att förgöra den? Bryde, Ronan och Hennessy beger sig ut på en resa över USA för att försöka väcka de alltmer försvagade linjerna. Det är det enda sättet som de kan hålla de framdrömda människorna vakna. Samtidigt trappar moderatorna upp jakten på den. Men Carmen Farooq-Lane börjar alltmer tvivla på uppdraget. Nog för att drömmarna är farliga, men det måste finnas en annan utväg än att döda dem…

Jag har älskat Maggie Stiefvaters sätt att skriva sedan jag snubblade över Frost. Därför känns det märkligt att erkänna det, eftersom många anser att det är hennes stora genombrott, men jag har aldrig varit särskilt förtjust i The Raven Cycle. Det innebar en skiftning i hennes författarskap som jag inte riktigt kan sätta fingret på, men som jag inte tyckt varit till det bättre. Det jag gillade bäst med den serien var Ronan och Adam, så därför såg jag fram emot en trilogi med Ronan som huvudperson. Men som jag märker medan jag läser Mister Impossible: jag är helt enkelt inte speciellt förtjust i den här världen.

Nog för att det finns gott om saker som jag gillar med Mister Impossible. Sättet som Stiefvater letar sig in under sina karaktärers hud så att jag känner vad de känner. Hennes språkkänsla och bildspråk. Faktumet att så mycket av Mister Impossible handlar om konst och att skapa, med den blick som bara en konstnär kan ha. (Stiefvater var konstnär långt innan hon blev författare.)

Men ändå känns Mister Impossible länge som den mediokra tvåan för min del. Men så kommer slutet. En vändning som jag visst anade, men vars inflytande över Ronan blev förödande. En slutstrid med oerhört höga odds. Ett slut med saker som antyds och gör att jag vill veta vad som kommer hända härnäst.

Så nej, jag må inte vara helt upp över öronen förälskad, men jag måste ändå säga att Stiefvater med Mister Impossible visar att hon har förmågan att väva samman en förbannat bra historia.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Andra delar i serien

Call Down the Hawk (recension)

Mister Impossible

Unnamed third book

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Mister Impossible av Maggie Stiefvater

  1. Pingback: Månadsrapport: Augusti 2021 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.