Rörlighetsträning av Simon Sköld

Omslagsbild Rörlighetsträning för ett smidigare liv av Simon Sköld

Författare: Simon Sköld
Förlag: The Book Affair (2021)
Antal sidor: 127 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Redan i trettioårsåldern börjar kroppen bli allt mindre smidig. Något som inte förbättras av vår alltmer stillasittande livsstil, där dålig hållning, sms-nacke och ont i ryggen är mångas vardag. Vissa dagar kanske en del känner sig så stela att det är svårt att ta på sig strumporna. Men det finns lösningar. En av dem är rörlighetsträning, som enligt forskning har stor betydelse för vår hälsa. Ökad rörlighet minskar risken för både värk och skador. Det leder dessutom till mjukare leder, bättre balans, mer kroppskontroll och en snyggare, stoltare hållning när du tränar upp din rörlighet. Med rätt övningar kan du hålla dig stark och smidig länge och få ökad livskvalitet.

När jag såg Simon Skölds Rörlighetsträning för ett smidigare liv när den kom ut, satte jag genast upp den på min att läsa-lista för året. Jag letar ständigt inspiration för att få in mer rörlighetsträning i livet. Men jag måste erkänna att jag inte har någon koll på vem Sköld är. Jag är fruktansvärt dålig på svenska mediapersonligheter, särskilt de som är verksamma på sociala medier.

Inledningsvis blir jag lite besviken på Rörlighetsträning för ett smidigare liv. Jag har köpt den specifikt för rörlighetsträning och blir därför lite irriterad på den långa inledningen som handlar om varför det är bra att träna, hur du hittar motivation till träningen, hur man sätter mål, och så vidare. Säkert jättebra för den som vill komma igång med träningen, men för den som redan är där och har köpt boken av en specifik anledning – rörlighetsträning – blir det lite frustrerande.

När man väl kommer fram till de 19 övningar som finns i Rörlighetsträning för ett smidigare liv är de dock guld värda. Jag har redan plockat in flera i min dagliga stretchning och använder en del som pausgympa på jobbet. Jag hänger från dörrkarmar och står framåtfälld. Bilderna gör det lite extra tydligt hur du ska placera kroppen och texten berättar vilka muskler och kroppsdelar som ska kännas i övningarna.

Om Rörlighetsträning för ett smidigare liv inte hade handlat så mycket allmänt om träning, hade jag tyckt bättre om den. Som det är nu känns det som väldigt lite handlar om faktiskt rörlighetsträning.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Rörlighetsträning av Simon Sköld

  1. jag fick hans bok Träning för latmaskar av sonen, många bra tips.

  2. Pingback: Månadsrapport: Augusti 2021 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.