NaNoWriMo: Dag 2 och 3

NaNoWriMoDag 2

Antal ord skrivna idag: 4’303 ord

Totalt antal ord (dag 2): 8’552 ord

Utvärdering: Jag var lite ofokuserad till en början med. Jag satt mest och surfade rätt på bilder på personer som ser ut som mina karaktärer. Nu när jag öppnar upp mina karaktärsbeskrivningar kan jag se deras nunor, vilket har en peppande effekt på mig underligt nog.

Kapitel 2 gick trögt till en början att skriva, sedan tog det fart. Drömmar har en ganska stor betydelse i de här böckerna och jag fick skriva romanens första dröm i det här kapitlet.

Karaktären som existerar utanför tiden fick vara med på ett hörn när jag arbetade med kapitel 7 en aning. Fortfarande otroligt kul att skriva.

 Dag 3

Antal ord skrivna idag: 3’522 ord

Totalt antal ord: 12’074 ord

Utvärdering: Distraherar mig själv med att läsa om Wrimos vars NaNoWriMo-romaner har publicerats. Jag hittar en hel del välbekanta namn. Visste du till exempel att Sara Gruens Water for Elephants kom till under NaNoWriMo? Eller att båda Marissa Meyers Cinder och Erin Morgensterns The Night Circus blev till under NaNoWriMo? Jag blev ännu mer imponerad och peppad än någonsin.

Här finns en fullständig lista.

Jag blev klar med kapitel 2 och kapitel 3. Nu är mina huvudpersoner i Japan, där de ska påbörja en utredning. Det känns mycket lättare nu när det inledande är över och de nu ska utreda saker. Vara i sin sanna miljö.

Det är kul att arbeta med de här karaktärerna igen. Jag säger det även fast jag har hållit på och redigera Alumina ett tag nu, eftersom det mest har varit att skriva om redan existerande material för att det ska hålla en högre kvalité.

Jag har dessutom fått användning för en karaktär som jag skrev ut ur den tidigare boken.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i skrivande och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på NaNoWriMo: Dag 2 och 3

  1. TinaO skriver:

    Så roligt att få följa dig under NaNoWriMo! Heja, heja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.