När livet börjar om av Lucy Dillon

Författare: Lucy Dillon
Originaltitel: One Small Act of Kindness
Översättare: Ann Björkhem
Förlag: Bonnier Pocket (2016)
Antal sidor: 480 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Libby och Jason har lämnat sitt storstadsliv i London för att hjälpa Jasons mamma driva vidare familjehotellet. Men hotellet är i stort behov av upprustning och planen är att erbjuda en oas för stressade storstadsmänniskor. Projektet visar sig dock bli svårare än de har tänkt sig. Libby börjar snart undra om det verkligen är den nystart de har hoppats på. En dag blir Libby vittne till en otäck bilolycka precis utanför hotellet. Den påkörda kvinnan tappar minnet. Libby sträcker ut en hjälpande hand och erbjuder kvinnan att återhämta sig på hotellet, vilket sätter igång en kedja av oväntade och omvälvande händelser.

Kanske blir det lite för mycket av det goda att läsa så många Lucy Dillon på raken, därför att det går riktigt trögt inledningsvis med När livet börjar om. Eller så är den helt enkelt inte lika bra som de tidigare böckerna. I efterhand lutar jag lite åt det senare. Det blir för mycket med Jasons familj, som aldrig pratar om de svåra sakerna, och att Libby ensam får bära lasset. Det är svårt att komma både Jasons mor närmare inpå livet eller hans bror, som förblir en skuggfigur genom händelseförloppet. Överlag känns dessa karaktärer inte lika vältecknade som Dillons karaktärer brukar vara.

Vad som är vältecknat är dock Libby och hennes vänskap med den mystiska kvinnan. När livet börjar om skildrar en fantastiskt fin vänskap som växer fram och vikten av vänlighet. Hur en liten vänlig handling kan spridas genom samhället som ringar på vattnet. Det är ett fint grundbudskap i boken, men som går lite förlorat i trasslet med minnesförlust, ekonomiska svårigheter, snåriga familjerelationer och en riktigt ful fisk som dyker upp senare i boken.

När livet börjar om är kanske inte Lucy Dillons bästa bok, men det är ändå hyfsat charmig feelgood som passar bra så här på sommaren.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på När livet börjar om av Lucy Dillon

  1. Malin skriver:

    Jag tyckte inte heller att det här var en av hennes bästa. Hoppas nästa är bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.