Nytillskott i maj

I maj har inflödet varit betydligt lugnare än under de första månaderna. Troligen för att hunden har stått för ganska stora utgifter denna månad, när hon både skulle till veterinär och frisören 🙂

Egentligen kom det här i slutet av april, men då hade jag redan hunnit schemalägga inlägget så jag tänkte att jag lika gärna kunde visa upp dem i majrapporten. Särskilt som det inte var meningen att den skulle komma så tidigt.

Min andra Novellixbox. Jag kunde givetvis inte hålla mig, utan slängde mig nästan omgående över novellerna. Än så länge känns det som ett lyckodrag att ha beställt den här prenumerationen.

Sedan var jag hos mina föräldrar och fann mig själv utan bok, och lånade således en av mamma:

Århundradets kärlekssaga är en feministisk klassiker som jag länge velat läsa. Så himla glad att det till sist blev av.

Jag gjorde också en liten filmbeställning:

Corpse Bride är en gammal favorit som jag har längtat efter att se om. Dolda tillgångar och Mr. Holmes är två omtalade filmer som jag gärna har velat se.

Det har ju även kommit recensionsexemplar denna månad, även om de inte är lika många som under tidigare månader. Först kom ett snyggt utskick från Bookmark förlag:

Fuckboy: Praktisk handbok i konsten att dejta av Cecilia Salamon är redan läst och recenserad. Vi får väl se om den leder till att den där kondomen kommer till användning innan sitt bäst före-datum 😛

Ytterligare två recensionsexemplar har hittat hem till mig:

Båda två har jag hunnit läsa och recensioner kommer senare i veckan.

Jag hade tänkt unna mig en bokbeställning i juni, men den hann komma redan i slutet av maj:

The Mad Scientist’s Daughter av Cassandra Rose Clarke är ju juni månads bokcirkelbok. Jag trodde att jag beställde en pocketbok, men det blev visst en ljudbok. Hoppsan! Artemis Fowl and the Last Guardian av Eoin Colfer har jag tänkt jättelänge att jag ska beställa hem så att jag kan avsluta serien, så det var väl verkligen på tiden. Sedan vill jag fira tjugoårsjubileumet av Harry Potter och Hemligheternas kammare med stil, men inser nu att det inte är förrän i juli. Så det kan gå.

Sedan följde jag med min syster till ÖoB och skulle inte handla något. Givetvis var det just vad jag gjorde:

Egentligen vet jag inte vad jag tänkte med när jag köpte dessa två när ingen av dem lockar särskilt. Omgiven av idioter av Thomas Erikson svämmade ju bokbloggosfären över om för ett tag sedan och nu tipsade en kompis mig om den. Hjärnstark av Anders Hansen viftade snubben från företagshälsovården i ansiktet på mig med, men det är nog den som lockar mest av dem.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Nytillskott i maj

  1. Felicia Svanäng skriver:

    Omgiven av idioter hade jag tänkt läsa nu i sommar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.