Nytillskott i oktober 2017

Ja, vi gör om lite nu på bloggen igen. Jag har insett att jag inte riktigt orkar med att uppdatera varje vecka när det kommer något nytt och tänker istället att jag gör det månadsvis. Då kan vi också blotta hur sjuka mängder böcker som kan hitta hem till mig under en månad. Men eftersom jag har kört på den tidigare strukturen under månaden, så blir det bara de böcker som jag inte har presenterat sedan tidigare som får vara med i detta inlägg.

Denna månad har jag gjort en liten bokbeställning:

Jag är en varm beundrare av Chimamanda Ngozi Adichie och har velat läsa hennes Brev till en nybliven förälder hela året. Att den sedan passade in på den enda punkt jag hade kvar på Kaosutmaningen spelade ingen roll i det hela… All the Crooked Saints är den senaste boken av min favoritförfattare Maggie Stiefvater och släpptes nu i oktober, så jag var ju självklart tvungen att läsa.

Sedan har det hittat hem recensionsexemplar:

Jag tyckte väldigt mycket om Eowyn Iveys debutroman, så när jag hörde att hon skulle komma med en uppföljare var jag ju tvungen att läsa. Även Mot den glittrande snön vid världens ände utspelar sig Alaska, men under slutet av artonhundratalet. Boken har recensionsdatum den 7 november, så kika in då för att se om jag tyckte att hon lyckades följa upp sin debut eller inte.

Oktober och november innebär ju att det är Augusttider. Nomineringarna avslöjades ju förra veckan och jag fick en förfrågan från Svenska förläggarföreningen om det var någon bland dem som jag ville läsa. Och det var det ju:

Fastän jag inte har läst någon av dem, så tippar jag på att De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru kommer att vinna den skönlitterära klassen. Tongångarna låter onekligen så. Rosor skador av Jenny Tunedal har jag inte hört talas om innan den nominerades, men en diktsamling som handlar om demens låter onekligen spännande.

Målet är att de ska vara lästa och recenserade innan Augustgalan den 27 november, men vi får se om jag orkar.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Nytillskott i oktober 2017

  1. Lottens bokblogg skriver:

    Jag svarade aldrig på det där mejlet om Augustnominerade. Fast jag skulle ju vilja läsa Anyurus bok…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.