Önskefredag: Serier

När nu bokbloggsjerkan har gått på semester måste jag komma på egna sätt att underhålla mig på under fredagar. Då kom jag på idén om önskefredag när jag skulle sukta mig själv genom att utifrån ett tema lyfta fram böcker som jag önskar mig inom detta tema. Denna vecka är det grafiska romaner och manga som gäller.

önskefredag1

Black Orchid är en av de serier som Neil Gaiman har skrivit och jag vill gärna se hur hans författarskap passar den här formen. Den verkar riktigt spännande.

Iron Man Extremis är det som filmerna har tagit störst inspiration ifrån. Jag känner att ett försöka att läsa alla Iron Man-serier som finns är ett alldeles för stort projekt för mig att ta mig an nu, men den här vill jag gärna läsa.

Dykes to Watch Out For är en av klassikerna bland HBT-serier. Det är också här som Bechdel-testet har sitt ursprung (Finns det två (namngivna) kvinnliga karaktärer i en film? Talar de med varandra? Om något annat än män?).

Soulless finns ju även som manga! Eftersom jag har lite separationsångest från bokserien kanske jag skulle ta mig an mangan?

Descendants of Darkness är en av mina favoritmangaserier. Jag har alla volymer som har getts ut på engelska, men efter bok nummer 11 tror jag att tecknaren skadade handen i en olycka. Det tog ett par år innan hon började teckna igen. I Japan har det getts ut ytterligare volymer, men de har inte översatts till engelska. Jag hoppas att de kommer att göra det.

Det finns ytterligare serier som jag är sugen på. Under mina tonårsår hade vi en blomstrande mangautgivning i Sverige, som förlagen en efter en lade ned. Så jag har ett gäng serier som jag har följt ihärdigt och som nu står halvfärdiga, till exempel Inu-Yasha av Rumiko Takahashi, Fullmetal Alchemist av Hiromu Arakawa och xxxHolic av CLAMP. Det är serier som jag även vill införskaffa de sista delarna i så att jag har kompletta samlingar.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Önskefredag: Serier

 1. Lena skriver:

  Är så sugen på att läsa mer serier! Soulless verkar fin!

 2. Kul idé med önskefredagar. Kan lätt bli många inlägg eftersom önskelistan vad gäller allt möjligt är på tok för lång.

 3. Mia skriver:

  Dykes to watch out for låter som obligatorisk läsning då 🙂 Har du läst några av Trans:it(?)? Jag har läst lite av Karolina Bång men inte alls varit impad. Elias Ericsons är himla bra!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Nej, jag har inte läst Trans:it. Däremot så har jag tänkt upprepade gånger att jag ska läsa Åror av Elias Ericson, men det tycks aldrig bli av. Såg nu att de har den på biblioteket så jag kanske ska pallra mig iväg och låna den 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.