Prince of Tennis

Prince of Tennis
Volym 15

Författare/Tecknare: Takeshi Konomi
Betyg: ☆☆☆☆

Ryoma Echizen är ett tolvårigt tennisgeni som börjar på skolan Seishun Gakuen. Överraskande nog spelar han sig till en plats på skolans tennislag och påbörjar resan mot att vinna det nationella mästerskapet.

Turneringen tar sin början när Seishun Gakuen möter Hyotei Akademin. Av någon anledning (har inte läst volym 14 på flera år) har the dream pair, dubbelparet Oishi och Kikumaru, splittrats och Kikumaru spelas med Momoshiro i den första dubbelmatchen mot Hyotei. Nya dubbelpar tycks vara temat för boken då Kaidou och Inui gör sin debut i dubbeln. Varje nytt par måste finna sin dynamik och övervinna sina hinder för att vinna matchen.

Den här mangan är inte något för den som letar efter mer än spännande läsning. Det finns också en klar fördel om du älskar tennis, såsom jag gör. Tennisen i Prince of Tennis är fullständigt orealistisk, men det är spännande läsning. Jag blir oerhört medryckt i matcherna och kan inte lägga ned boken.

Den här är det dock lite väl mycket aktion i och lite handling. Jag minns att när jag läste de här första gångerna så blev jag snabbt uttråkad av turneringarna som kunde ta upp till tre volymer att bli klara med. Men det är ändå kul, snabb läsning.

Kan köpas på till exempel Adlibris eller Bokus.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.