Q som i quagga

Q – Quagga. En bok som dog ut snabbt.
Quaggan dog ut under senare halvan av 1800-talet. Vilken bok känner du var hypad under en kort period, men sedan glömdes bort.

En bok som jag upplevdes att det talades väldigt mycket om var Kerstin Griers Ädelstenstrilogin. Särskilt första delen, Rubinröd, hypades, men sedan, efter första stormen mot omslagsförändringen, tyckte jag det blev tyst om de återstående delarna. Om jag förstår saken rätt så handlar det om en familj med förmåga att resa i tiden. Gwendolyns kusin förväntas vara den som gör tidsresan, men istället är det Gwendolyn som plötsligt finner sig i viktorianska London. Gwendolyn finner sig snart indragen i hemliga planer och mystiska intriger som ett uråldrigt ordenssällskap under ledning av 1700-talsgreven av Saint Germain planerar. Tillråga på allt så utses den några år äldre Gideon, snygg men värsta stroppen, till hennes ledsagare för att hjälpa henne med de första tidsresorna.

(Greve Saint Germain är visst en populär figur att ha med i fantasyböcker. Han är med i Outlander-serien också och jag har läst en riktigt bra roman där han är vampyr.)

Biofilmen som skulle göras på böckerna tycker jag det har varit ännu tystare om…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på Q som i quagga

  1. Monika skriver:

    Åh, de böckerna minns jag att jag såg väldigt mycket av ett tag. Sedan bara försvann de.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.