Recension: Prince of Tennis

Prince of Tennis
Volym 5

Betyg: ☆☆☆☆☆
Författare: Takeshi Konomi
Förlag: TokyoPop (2004)
Antal sidor: 224 sidor

Köp den till exempel hos Adlibris eller Bokus.

Matchen mot Fudomine fortsätter. Ryoma möter den mystiske Shinji, ett tennisgeni med den underliga förmågan att få sina motståndare att drabbas av ”Spot”. ”Spot” är en form av muskelförlamning som gör att Ryoma knappt förmår att greppa sin racket, än mer svinga det. Men Ryoma är envis och kommer till sist på ett sätt att bryta Shinjis teknik.

Det är i vanlig ordning en väldigt spännande match. Det är givetvis väldigt förutsägbart vem som vinner, även om jag hejade på Fudomine. Deras reaktion efter att ha förlorat visade verkligen hur mycket tennisen betydde för dem.

Det som gör den här bättre än de andra är att den inte bara innehåller tennis, utan också en hel del interaktion mellan medlemmarna i Seigaku. Det är annars ett problem för mig vad det gäller shounen manga: det är alldeles för mycket fokus på själva kampen och till sist vet man inte vad som motiverar dem till att kämpa. I den här volymen får man ytterligare insikt i varför Ryoma spelar tennis.

Plus att jag är så pass sadistisk att jag kiknade av skratt när Kikumaru stal Fujis wasabi sushi och fick sig en lite otrevlig överraskning…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.