Russel Howard: Recalibrate

Poster för Russel Howards Netflixspecial Recalibrate

Regissör: Russell Howard
Manusförfattare: Russell Howard
Skådespelare: Russell Howard
Produktionsår: 2017
Längd: 69 minuter

Russell Howard är en brittisk komiker som ofta fokuserar på nyhetshändelser och driver hejdlöst med sig själv. I sin Netflixspecial Recalibrate tacklar han politik, sin barndom och varför han är en skitstövel.

Av de komiker som jag följer och tycker om, så är kanske Russell Howard den lite barnsligare. Mycket av hans humor bygger på anspelningar på sex på ett sätt som hör hemma bland grabbar på en högstadieskola. Så är det även i Recalibrate. Men saken är den att han verkligen kan få mig att skratta och det var vad jag behövde den kvällen då jag såg denna.

Men grejen med Russell Howard, och Recalibrate i förlängningen, är att det är lätt att avfärda honom som barnslig. Under anspelningar på sex och våld, så döljer sig ett skarpt sinne. Han skär igenom kärnan av politiken och är inte rädd för att berätta när någon politiker verkligen är full av skit. Han har ett feministiskt anslag och är humanitär. Anledningen till att den här showen heter som den gör är att han anser att vi måste ta ett steg tillbaka, omkalibrera, för att inte världen ska gå åt helvete.

På scen är det svårt att ta ögonen från Russell Howard. Han använder sin kropp för att driva hem poänger i Recalibrate och hans imitation av Donald Trump är skrämmande trovärdig. För att spela olika karaktärer, förändrar han sitt kroppsspråk och hans röst. Bland hans roligaste karaktärer är hans tolkning av den brittiska drottningen, Liz som han kallar henne. Hon är inte lika proper som drottningen är i verkligheten, men vem, säger han, är likadan framför kamerorna som man är hemma?

Russell Howards humor kommer inte passa alla, men den svarta humorn i Recalibrate fick mig att skratta och det var precis vad doktorn ordinerade.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.