S som i spoiler

S – Spoiler. En bok du blev spoilad om slutet på.
Argh, det är så frustrerande! Vilken bok blev du mest spoilad på?

Det mest klockrena och traumatiserande exemplet är sista delen i Hungerspelstrilogin, Revolt. Jag blev nämligen spoilad kanske en tredjedel in i boken om att min absoluta favoritkaraktär skulle dö. Lusten att läsa vidare dog med en gång, förstår ni nog. Jag satt och blängde på boken och svor inombords för att jag tyckte det var så fruktansvärt orättvist.

Jag tycker att de två sista boken i trilogin är bäst, men att få veta att den där speciella karaktären skulle dö… nej, det höll jag inte på att mäkta med.

En ovana hos mig själv som jag börjar bli alltmer frustrerad med är den att jag bläddrar fram och läser lite i förväg. Det är så olidligt spännande ibland att jag måste tjuvkika och därmed förstör de fantastiska överraskningarna författarna ibland har lyckats få till. Det gör mig lite grinig på mig själv.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på S som i spoiler

  1. Monika skriver:

    Jag vet ju en del som läser sista sidan först, så de vet om det är lönt att läsa boken… Lusten att bläddra framåt har jag i och för sig känt, men det är då jag vet att jag läser en bra bok 🙂

  2. Elin Säfström skriver:

    Men gud så intressant att du föredrar del 2 och 3 av Hunger Games. Tror inte jag hört någon säga det förut (föredrar själv 1:an alla gånger). Själv måste jag ibland använda tekniken att hålla handen för texten, så att jag bara ser så långt som till den rad jag läser, för att inte råka slinta ned med blicken och se hur det går. Är LIVRÄDD för spoilers. La ned en hel serie jag tyckte om efter bara ca 100 sidor, för att jag råkade läsa någonstans om en som dog i typ del 3 eller något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.