Serier och jag

Bokbloggsjerkan fick mig att undra vilka serier jag egentligen följer och har stående i bokhyllan. Efter lite ansträngning kom jag på ett antal serier som jag följer, har påbörjat eller som står och samlar damm i bokhyllan. Garanterat har jag glömt något, men här kommer en liten lista i alla fall:

De jag följer

 • Angel Time: Det känns som om Anne Rice kommer förekomma mer än en gång på den här listan. Hennes serie om en lönnmördare som träffar en ängel och börjar resa i tiden för att nå frälsning är faktiskt riktigt bra.
 • Artemis Fowl: Jag har två böcker kvar. En finns på svenska, den andra får jag läsa på engelska eftersom den inte verkar komma att översättas.
 • Books of Faerie: Den tredje och avslutande delen i Maggie Stiefvaters trilogi om älvor skulle egentligen ha kommit ut i år, men hon var så pass missnöjd med manuset att den förväntas komma ut år 2015.
 • Christ the Lord: Känns egentligen inte riktigt som min grej, men det är Anne Rice och den första boken var faktiskt helt okej. Andra boken väntar i hyllan på mig.
 • Deverry: Katharine Kerrs fantasyepos ligger dessvärre på sparlåga. Jag älskade de böcker i serien jag har läst, men det är en lång och gammal serie så en del böcker känns svåra att få tag på.
 • Divergent: Bara en bok kvar! Och den kommer ju snart.
 • Kretsen: Maggie Stiefvater igen. När Maggie släppte ett smakprov ur andra boken, kände jag bara att jag ville läsa. Längtar!
 • Lives of the Mayfair Witches: Anne Rice igen! Jag har läst sista boken, men inte de två första. Vad, brukar inte du börja från slutet?
 • Lunar Chronicles: Jag gillade verkligen den första boken i serien, Cinder. Ser fram emot att läsa de nästföljande böckerna.
 • Tony Hill och Carol Jordan: Den enda deckarserie jag fortfarande följer. Den har sina toppar och dalar, men jag gillar fortfarande Tony och Carol.
 • Vampyrkrönikan: Anne Rice kultförklarade vampyrserie. Jag har hållit på i närmre tio år, men nu har jag bara tre böcker kvar att införskaffa.
 • Wicked Lovely: Jag har en bok kvar. Stör mig på att jag måste läsa den på engelska, eftersom det verkar som förlaget har slutat att översätta den.
 • Önskemånglarens dotter: Jag gillade Mörk ängel. Jag vill läsa resten av böckerna.

De jag har läst första boken av men inte kommer läsa vidare

 • Miss Peregrine: Jag gillade första boken när jag läste den, men ju mer jag tänker på den blir jag irriterad. Det är så uppenbart att Ransom Riggs kom på att det fanns potential för en uppföljare att han bara hastigt slängde ihop den senare delen av boken för att komma dithän. Jag har inte lust att läsa uppföljaren.

Serier jag ännu inte påbörjat

 • Parasol Proctorate: Jag har första boken stående i bokhyllan.
 • Sookie Stackhouse: Jag har fyra av böckerna i bokhyllan. Vem vet hur det här kommer att gå?
 • Uglies: Jag har första boken i bokhyllan. Vet dock inte om jag vill binda upp mig till resten och tror att om jag gör det så jag skippar den fjärde, eftersom den inte ens handlar om samma karaktärer.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning. Bokmärk permalänken.

8 svar på Serier och jag

 1. Carro skriver:

  Jag har en känsla av att min lista skulle bli ännu längre och därför har jag inte riktigt vågat kolla upp den mer noggrant 😉

 2. Oj, jag googlade på vampyrkrönikan och upptäckte att En vampyrs bekännelse är första boken i serien! Bah, jag trodde den var fristående. (Har den hemma men har alltså inte läst den än.) Är böckerna så där att man måste läsa fortsättningen, eller är de ”fristående” i serien? 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Böckerna varierar i grad av hur fristående de är. Det sagt, så skulle jag vilja påstå att du kan läsa En vampyrs bekännelse och sedan inte läsa resten av serien om du vill. Den är väldigt fristående från resten och det är inte förrän i bok två som det börjar märkas av att det är en serie.

 3. Emina Jonasson skriver:

  Häftigt att du läser så mycket böcker! Jag läser gärna men nu när jag skriver eget tycker jag att det är svårt att läsa om någon annans värld när jag fortfarande är inne i min egen. Men om jag nu skulle känna för att ta em paus från min fantasy-berättelse, har du någon serie du skulle rekommendera för ett fantasy-fan? 🙂

  Jättefin blogg by the way!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag försökte låta bli att läsa när jag skrev ett tag, men då körde jag istället fast. För min del måste jag läsa mycket medan jag skriver för att jag ska känna mig motiverad 🙂

   Hm, jag måste fundera. Problemet är att jag nu för tiden inte läser lika mycket fantasy som jag gjorde för ett par år sedan, men jag kan nog knåpa ihop en liten lista när jag fått tänka efter.

   Tack 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.