Sierra Burgess Is a Loser

Omslagsbild Sierra Burgess Is a Loser

Regissör: Ian Samuels
Manus: Lindsey Beer
Skådespelare: Shannon Purser, Kristine Froseth, RJ Cyler, Noah Centineo
Produktionsår: 2018
Längd: 106 minuter

Sierra Burgess är en smart, driven tjej som dessvärre inte passar in alltför väl i en high school där mycket handlar om en vacker yta. När cheerleadern Veronica lämnar ut Sierras nummer till en kille som hon vill bli av med, blir det startskottet till en virtuell romans. När saker och ting hettar upp mellan Jamey och Sierra, tvingas den populära hejaklacksledaren och skolans största förlorare arbeta tillsammans för att vinna över sina förälskelser. Men kanske kan en oväntad vänskap uppstå mellan dem också.

När trailers för Sierra Burgess Is a Loser började dyka upp på sociala medier, blev jag genast mycket nyfiken. Men eftersom jag inte hade Netflix då hamnade den på någon hylla i bakhuvudet. När jag såg The Half of It blev jag påmind om denna, eftersom de är snarlika i sin tematik.

Dessvärre måste jag säga att The Half of It är betydligt starkare än Sierra Burgess Is a Loser. Även om handlingen är snarlik så tror jag att gradskillnaden ligger i att Sierra faktiskt lurar Jamey att tro att hon är någon annan och går till enorm längder för att upprätthålla bedrägeriet. Det finns en scen där Jamey och Veronica är på dejt och ska kyssas, där han ombeds blunda och tjejerna byter plats. Om man skulle vända på könen karaktärerna har, tror jag de flesta skulle bli lika illa till mods som jag blev.

Men även om jag tycker att Sierra Burgess Is a Loser i viss mån är ytterst problematisk, så är den också charmig och underhållande. Skådespelarinsatserna är inte fy skam. Shannon Purser är torrt cynisk och sarkastisk på ett sätt som är roligt, men kan samtidigt porträttera en oväntad sårbarhet hos den tuffa Sierra. Vänskapen som uppstår mellan henne och Kristine Froseths Veronica är fin att se och en av de största behållningarna med filmen.

Sierra Burgess Is a Loser var kanske inte fullt så bra som jag hade hoppats på, men det är ändå en charmig och rolig film som duger att tillbringa en kväll med.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.