Skyfall: Bättre än jag väntat mig

James Bond / SkyfallBetyg: ☆☆☆
Regissör: Sam Mendes
Skådespelare: Daniel Craig, Judy Dench, Javier Bardem, Ben Whishaw, Ralph Fiennes, Naomie Harries, Bérénice Lim Marlohe
Produktionsår: 2012
Längd: 143 minuter

Finns till exempel hos Ginza och CDON.

Handling

När M:s förflutna kommer tillbaka för att hemsöka hela MI6, testas James Bonds lojalitet till henne. När hela organisationen hotas och ligger under attack, måste Bond leta rätt på och neutralisera hotet, oavsett vad det kommer att kosta dem alla.

Kommentarer

Innan jag kunde sätta mig ned och skriva en recension på Skyfall, blev jag tvungen att se filmen två gånger. Den första gången jag såg filmen tappade jag koncentrationen och missade ett stort sjok i mitten som gjorde att jag hade lite svårt att foga samman bitarna. Jag tycker fortfarande att den är väldigt seg i början, men när jag väl fick de där bitarna blev filmen mycket mer begriplig.

Efter ungefär en timme slutar jag skruva på mig och kolla på klockan i hopp om att det snart ska vara över. Efter ungefär en timme börjar filmen blir verkligt intressant. Mycket beror på den enigmatiska Séverine, som jag blir lite småförälskad i. Jag upplever lite samma sak med henne som med Irina i Tinker, Tailor, Soldier, Spy: hon väcker mitt intresse, men jag som tittare får aldrig riktigt komma henne nära.

Javier Bardem briljerar som den ytterst obehaglige Raoul de Silva. Vid det laget är klockan bortglömd och jag sitter spikrakt upp i soffan, hänger på varje ord, för att inte missa någonting. Silva är en skurk som fascinerar och får det att krypa i skinnet på mig.

Jag har faktiskt inte sett någon av de tidigare filmerna där Daniel Craig spelar Bond, utan har mest sett de lite äldre. Det blir därför en lite märklig känsla när jag ser honom tolka rollen, därför att för mig känns han inte som Bond. Han är lite för rå och street för det, men i slutet av filmen börjar jag tycka att det är en frisk fläkt. På många sätt är han en mer intressant Bond genom att vara ganska opolerad.

Inledningsvis tycker jag att Skyfall är ganska seg, men efter att filmen är slut inser jag lätt förvånat att jag faktiskt tyckte om den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Skyfall: Bättre än jag väntat mig

 1. Grattis! Du vann förr eller senare i Boktjuvens utlottning!
  Maila snigelpostadress till mig på mrs@seasword.com så kommer boken på posten.

 2. Elina skriver:

  Bästa Bondfilmen! Är inget fan av James Bond men den här gillade jag väldigt mycket! 🙂

 3. Jag blev lite besviken på Skyfall. Den var inte så bra som jag hade trott. Jag hängde inte riktigt med och missade nog en del, den kanske är bättre om jag ser den igen.

 4. Anna A skriver:

  Är nog en av få som faktiskt inte sett en enda Bond film. ..

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag tycker nog inte du har missat mycket. Jag hade en klasskamrat på mellanstadiet som var helt tokig i Bond och av någon anledning fick han ofta välja film. Då blev det Bond. Eller Austin Powers. Vid närmare eftertanke så föredrar jag nog Bond…

 5. Monika skriver:

  Jag är ju så gammal att Roger Moore är den ”riktiga” Bond för mig. Och Craig är så långt ifrån den engelska gentlemannen med torr humor att jag faktiskt inte kan se de här nya filmerna som Bond-filmer. De är ”vanliga” action-filmer och när jag ser dem som sådana så kan jag tycka att de är OK. Däremot är de fullständigt urusla Bond-filmer 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag är inte särskilt förtjust i Bond så jag kan egentligen inte uttala mig. Innan Skyfall var de enda Bond-filmer som jag gillade de som Timothy Dalton spelade Bond i. Men han är nog inte riktigt Bond heller 🙂

 6. 23minuter skriver:

  Jag gillade också Skyfall men jag kan tycka att den bästa Bond-filmen som Daniel Craig har gjort är Casino Royal, den är jätte bra 🙂

 7. Pingback: Månadsrapport: Maj 2013 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.