Små stjärnor i natten av Christina Schiller

Omslagsbild Små stjärnor i natten av Christina Schiller

Författare: Christina Schiller
Serie: Forsberga, #3
Förlag: Förlaget Harlequin (2019)
Antal sidor: 352 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Venus har haft en enda mål i sitt liv: att bli en prima ballerina. När hon nästan når målet, förlorar hon oförklarligt hörseln och tvingas flytta hem till sin mormor i barndomens Forsberga. Även Liam har nått det mål som han har strävat efter. Men livet som lovande skådespelare blir inte riktigt som han har tänkt sig. Det innebär att han har allas blickar – och kameralinser – riktade mot sig dygnet runt. När livet i strålkastarljuset blir för mycket flyr han storstaden och flyttar in i ett lånat torp på landet. I Forsberga korsas deras vägar igen och starka känslor väcks till liv. Men hur ska man kunna välja när gamla drömmar ställs mot nya?

Jag vann Små stjärnor i natten i en adventstävling som Christina Schiller anordnade. Jag har varit nyfiken på hennes romance under en längre tid, så jag blev glad när turen var på min sida denna gång. Det dröjde inte länge innan jag började läsa min vinst.

Små stjärnor i natten är en lättläst, mysig feelgood. Miljön bidrar mycket till stämningen: det lilla Forsberga, så idylliskt och nu iklädd vinterskrud. Denna snöfattiga vinter är jag djupt avundsjuk på att de har möjlighet att klä på sig varmt, dricka varm choklad i snön och åka skridskor på en frusen sjö. (Inte för att jag kan åka skridskor, men, men…) Det är den där typen av samhälle som bara tycks existera i böckernas värld, där alla känner alla och med mysiga små butiker.

Karaktärerna i Små stjärnor i natten är också en anledning till att boken är så mysig. Det känns som om det är ovanligt med hjältinnor som har en funktionsnedsättning, vilket gör Venus än mer spännande. Att hennes personlighet sedan lockar och drar är inte fy skam heller. Hennes kemi med Liam är fin och trovärdig, vilket gör det till ett nöje att följa deras relation allteftersom den utvecklas.

Små stjärnor i natten utforskar också det här med drömmar och mål. När du väl har slitit och kämpat, verkligen gett blod, svett och tårar, och det visar sig att drömmen kanske inte var vad du trodde, vad gör du då? Kan du överge allt du har byggt upp, satsat på, för att drömmen inte längre passar dig? För att du numera vill något annat? Det är en spännande tanke som alltför sällan följs upp i litteraturen eller ens i verkligheten.

Små stjärnor i natten är en varmhjärtad romance med mycket charm som gör mig nyfiken på författarens övriga böcker.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Andra delar i serien

Hemligheter små

Brutna små regler

Små stjärnor i natten

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.