Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan

Författare: Jenny Colgan
Originaltitel: Summer at Little Beach Street Bakery
Översättning: Birgitta Karlström
Serie: Det lilla bageriet på strandpromenaden, #2
Förlag: Massolit Pocket (2017)
Antal sidor: 397 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Polly verkar verkligen ha fått livet på rätt köl igen. Hon är förälskad i det lilla fiskeläget hon kallar hemma, särskilt nu när hon har köpt den gamla fyren, i sitt lilla bageri på strandpromenaden och mest av allt i sin pojkvän Huckle. Men snart drar mörka moln in över deras liv. Pollys bageri hotas att tas ifrån henne, beslut måste fattas om Neil (deras lunnefågel) och en nygammal vänskap hotar att dra fram gamla hemligheter ut i ljuset. Att sikta mjöl, knåda deg och baka bröd kan kanske inte vara tillräckligt för att hjälpa henne rida ut den storm som ska komma.

Jag läste den första boken om Polly och hennes bageri förra sommaren och föll som en fura. Jenny Colgan har därefter kommit att framstå som den perfekta sommarläsningen i mina ögon. Därmed var det självklart att jag ville läsa Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden under min semester. Tyvärr upplever jag inte att den är fullt lika charmig som sin föregångare.

Vad är det som gör att jag inte tycker fullt lika mycket om Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden som den första? Ja, kanske är en del av det hela att jag nu vet vad jag har att vänta mig. Denna följer i gamla hjulspår. (Inklusive att Huckle och Polly gör samma gamla relationsmisstag igen. Suck.) Sedan är det inte tillräckligt mycket bakning med. I förra boken fick Polly det att vattnas i munnen när hon bakade. På tal om saker som det inte är tillräckligt mycket med i denna bok så är Neil alldeles för lite med.

Saker som jag tycker om med Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden: en av de drivande konflikterna är med en helvidrig liten man som tror att han vet något om att driva företag. Spoiler alert: det vet han inte. Tyvärr ordnar detta upp sig på ett lite alltför snuttegulligt vis. Men verkligen pluspoäng för en antagonist som får en att vilja hälla ut en drink eller två över honom. Överlag är konflikterna spännande i denna. Colgan väjer inte för att göra det svårt eller besvärligt.

Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden faller lite mer än sin föregångare i fällan att göra det hela för sockersött. Men ändå är det underhållande och rolig läsning som får mig att längta till Cornwall. Miljöbeskrivningarna sitter som en smäck. Det fångar det fantastiskt vackra i landskapet, men samtidigt också faran som är ständigt närvarande.

Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden är kanske inte fullt lika charmig som sin föregångare, men det är ändå charmigt så det förslår. Perfekt sommarläsning.

Andra bokbloggare om Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden

Västmanländskans bokblogg; stories from the city; Kim M. Kimselius; Bokparet; Monika Häägg

Andra böcker i serien

Det lilla bageriet på strandpromenaden (recension)

Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden

Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan

  1. Monika skriver:

    Jag vill så gärna läsa denna, men det verkar som att jag aldrig får tid 🙁

  2. Lena skriver:

    Har läst första boken, vilken jag gillade jättemycket. Har även köpt på mig denna så den skall jag nog läsa under hösten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.