Sommarenkät

Jag stal den här från Monika för en tid sedan, men har visst glömt att fylla i den.

1. Bästa bok förra sommaren?
Det ligger lite mellan Cry to Heaven av Anne Rice och Conduct Unbecoming: The History of Gays and Lesbians in the U.S. Army av Randy Shilts. Cry to Heaven är en av Rices bästa böcker och handlar om kastratsångare fångade i en väldigt spännande intrig. Det är för övrigt en väldigt intressant skildring av hur man såg på sexualitet och kön i relation till kastratsångare under den här tiden. Conduct Unbecoming är ett tegelsten som bygger på tusen intervjuer som författaren har genomfört och visar den skamliga, hycklande behandling som homosexuella utsatts för av den amerikanska armén.

2. … och sommaren innan det?
Det här blev väldigt svårt. Dels gjorde jag en omläsning av Vampyrkrönikan av Anne Rice och det är en serie som är väl värd att läsas. Jag läste också Servant of the Bones av samma författare, som även den är en av hennes bästa. Never Let Me Go av Kazuo Ishiguro är en av hans bästa den också och Monster Love av Carol Topolski innehaver titeln ”läskigaste bok jag någonsin läst”. Jag läste väldigt mycket bra böcker under sommaren 2010, vilket ni märker.

3. Några lite nyare böcker som passar i hängmattan?
Kaninhjärta
 av Christin Ljungqvist är en sådan där lite lagom läskig, mörk berättelse med övernaturliga inslag. Jag tror även att Hello Kitty måste dö av Angela S. Choi borde vara bra att läsa i hängmattan, men jag har inte läst den själv. Jag är bara så oerhört sugen på att göra det.

4. Vad läser du mest på sommaren?
Det är tusenkronorsfrågan. Jag har ganska eklektist smak så det blir lite av varje – mycket fantasy, mycket drama, lite humor, lite chicklit för de dagar när solen har smält min hjärna…

5. Var läser du helst?
Helst någonstans där jag kan sitta relativt ostörd och plugga igen öronen med musik. Jag tycker mycket om att läsa på bussar, i bilen (som passagerare, givetvis) eller på tåget. Platser där datorn inte kan distrahera mig.

6. Vad ser du fram emot att läsa i sommar?
Jag har en liten lista på böcker jag har tänkt att jag ska läsa i sommar: Amerikanska gudar av Neil Gaiman, Prozac Nation av Elizabeth Wurtzel, Som en vind av Anna Cleary, Kunglig förförare av Michelle Celmer, The Retribution av Val McDermid och The Night Circus av Erin Morgenstern.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.