Tematrio: Kroppsdelar

Tematrio

Denna veckas tematrio hos Lyran får en ganska makaber rubrik. Taget ur sitt sammanhang kan man ju undra vad jag håller på med. Men veckans fråga lyder: Berätta om tre böcker med kroppsdelar i titeln!

Förvånansvärt klurigt…

  • I huvudet på en seriemördare av Sven Å. Christianson är en non-fiction bok om seriemördare som jag läste för två år sedan. Jag tyckte den var väldigt lättläst, lättförståelig och intressant när jag läste den. För den som läser tidningen Skriva känns namnet kanske igen från deckarnumret. Kan vara värd att kolla upp för den som vill skriva om seriemördare.
  • Nu var det faktiskt ett tag sedan jag gick på om En krigares hjärta av Niklas Krog så då tycker jag av att vi dammar av den gamla favoriten. Sayn och hans wyvern Sheeba placeras som gränsvakter på en enslig ö och då bryter upproret ut. En favorit från barndomen och fortfarande en av mina stora favoriter vad det gäller fantasy.
  • Mittens hjärta av Bette Bao Lord har jag ännu inte läst, men då jag tyckte mycket om Vårmåne av samma författare ser jag fram emot denna. Även detta är en historisk roman, men den utspelar sig 1932 i det av Japan ockuperade Manchuriet. Den handlar om tre individer som blir vänner under en sommar, men som splittras av en tragisk händelse i slutet av denna och inte återförenas förrän de är vuxna. Som sagt, ser mycket fram emot den här.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Tematrio: Kroppsdelar

  1. Nilmas Bokhylla skriver:

    Jag hittade inte en enda i hyllan märkligt nog :S

  2. Lena skriver:

    Har inte läst någon av dessa titlar.

  3. Den tredje boken låter jättebra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.