Tematrio: Sånt jag äntligen läser

TematrioHuvudet snurrar av arbetsrättsliga regler och det ska bli skönt att tenta av den här kursen på torsdag. Därefter är jag pluggledig fram till och med vecka 34.

Men det är måndag och då innebär det tematrio. Denna vecka lyder uppmaningen: Berätta om tre böcker ni äntligen sett till att läsa eller om tre böcker ni borde läsa!

Moment 22 av Joseph Heller är en sådan bok som jag har haft hur länge som helst på att läsa-listan. Det är först nu som jag har kommit mig för att läsa den och lite drygt halvvägs genom boken så har jag riktigt kul.

Kallocain av Karin Boye är en bok som jag har velat läsa i evigheter, men det har inte blivit av förrän i år. En stark och obehaglig dystopisk skildring av en verklighet som drar många läskiga paralleller till verklighetens totalitära regimer.

Mr Golightlys semester av Salley Vickers är en bok som jag letade efter i flera år innan jag fick tag på den, och när jag väl fick tag på den blev den bara stående i bokhyllan. Tråkigt, eftersom det visade sig vara en riktigt bra och underhållande bok.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

20 svar på Tematrio: Sånt jag äntligen läser

 1. Anna skriver:

  Hur kommer det sig att vissa böcker bara hamnar på den där hyllan. När man skaffar dem så är man ju övetygad om att man ska läsa 🙂 Moment 22 är en av sambons absoluta favoriter så den är sökert inte alls dum.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   I mitt fall beror det nog på att jag köper på mig betydligt mer böcker än jag hinner läsa. Om en kunde vara lite smart och bara köpa nya böcker när en har läst ut det förra gänget…

 2. Moment 22 läste jag för ganska många år sedan och tyckte mycket om. Jag har funderat tillbaka på den många gånger och tror att jag snart ska läsa om den, för att se vad det var jag gillade så mycket med den.

 3. Maria skriver:

  Moment 22 finns i släkten, har tänkt läsa den nån gång. Samma sak med Kallocain.

 4. Boklysten skriver:

  Moment 22 finns i bokhyllan och väntar på sin tur och förr eller senare så kommer den bli läst.

 5. Freja skriver:

  Moment 22 den får jag nog ha med på min lista som en bok att läsa om… Den sista du har med känner jag inte till, den får jag kolla upp!

 6. Sanna skriver:

  Moment 22 har jag också halvläst i hyllan, jag började någon gång och kom inte mer än kanske 10% innan jag gav upp, jag ska ge den en andra chans en dag.

 7. Johanna skriver:

  Det är roligt när man väl kommer igång och får hyllvärmarna lästa. Man känner sig duktig då 🙂

 8. Marie Eggimann skriver:

  Moment 22 står i min bokhylla också. Men visst är det lustigt ibland kan man leta efter böcker man vill ha och sen läser man dem inte.

 9. Blev inte alls förtjust i Moment 22, hade väntat mig så mycket…
  Lycka till på tentan!

 10. Anna A skriver:

  Kallocain vill jag också läsa. Står i min bokhylla och väntar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.