Tematrio: Sommarläsningsplaner

TematrioDå var alla uppgifter och papper inlämnade för denna termin, och det innebär att det verkligen är sommar för min del. Insikten gav mig en rejäl smäll så att jag nu riktigt känner hur trött jag är, men jag bör ha lite ledighet att vila upp mig på nu.

Även tematrion tar nu sommar. Denna vecka uppmanas vi att berätta om tre texter, genrer, böcker, författare du planerar att läsa i sommar!

I sommar har jag bunkrat upp med kravlös feelgood och romantik. Här är tre av titlarna jag tänker läsa:

En sommar på luffen av Eli Åhman Owetz handlar om en tjej som, inspirerad av en bok, bestämmer sig för att resa runt på luffen under sommaren och tjäna pengar på diverse småjobb. Det låter som en väldigt mysig och somrig berättelse.

Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan handlar om en tjej som förlorar allt i en konkurs och som återupptar sitt största intresse, bakning, när hon flyttar till en liten fiskeby. Det verkar handla om vänskap på en liten ort, vilket brukar bädda för hög mysfaktor.

Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty är berättelsen om hur en kvinna hittar ett brev som hennes man har avsett att hon ska läsa efter hans död. Vad brevet avslöjar rubbar balansen i hennes liv. Jag har varit väldigt nyfiken på den här under en längre tid.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

22 svar på Tematrio: Sommarläsningsplaner

 1. Boklysten skriver:

  En sommar på luffen är verkligen perfekt semesterläsning!

 2. Sara Pepparkaka skriver:

  Liane Moriartys bok har jag också tittat intresserat på.

 3. Åsa skriver:

  Det lilla bageriet på strandpromenaden verkar som en mysig bok. Försökte läsa Flickorna i speceriaffären av Eli Åhman Owetz, men det gick inte alls. Borde kanske ge författarens böcker en andra chans. 🙂

 4. Skönt att ha skolan avklarad för den här omgången!
  Liane Moriarty har jag börjat gilla, blir att jag sitter och ler under läsningen allt som oftast.

 5. Monika skriver:

  Det lilla bageriet på strandpromenaden är jag faktiskt lite nyfiken på. Det ska bli intressant att höra vad du tycker om den.

 6. Anna skriver:

  Din första planerar jag också att läsa (eller ja, jag började lyssna på den igår), tvåan och trean har jag läst. Älskade Colgan (en lunnefågel i en viktig roll? Såld!) men tyckte inte att Moriarty levde upp till mina förväntningar riktigt, tyvärr… men med det inte sagt att den inte är läsvärd 🙂

 7. Lena skriver:

  Det lilla bageriet på strandpromenaden skall jag också läsa framöver. Vet ej om den hinns med under sommaren. Hoppas så!

 8. vadviläser skriver:

  Det lilla bageriet på strandpromenaden ska jag också försöka läsa i sommar, (tur att sommaren bara börjat, listan börjar bli lång) den låter som perfekt läsning i hängmattan!

 9. alla tre verkar intressanta.

 10. MissMagic skriver:

  Låter som härliga läsplaner. Hoppas de är bra nu 🙂

 11. Bokdamen skriver:

  Ser ut som trevliga läsplaner. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.