Topp 10 boksläpp jag ser fram emot som ges ut under andra halvan av 2016

Topp Tio Tisdag

Tisdag igen och jag ska faktiskt ge mig av en sväng till universitetet strax för att lämna in ett papper så att jag kan få ut min examen. Men innan jag åker tänkte jag ta itu med veckans Top Ten Tuesday. Temat för denna gång är Top Ten Most Anticipated Releases For The Second Half Of The Year (since we did a topic about the releases we were excited about for the first half of 2016 back in the beginning of the year).

Så här kommer tio böcker, utan inbördes ordning, som jag ser lite särskilt mycket fram emot:

Mindfulness för losers av Christoffer Holst (Bokfabriken): Jag tyckte väldigt mycket om hans debutroman och det känns som om jag behöver något lika varmt och mysigt att läsa även i höst. Släpps i september.

The Twelve Days of Dash and Lily av Rachel Cohn och David Levithan (Knopf Books for Young Readers): Jag blev väldigt överraskad när jag insåg att det i oktober släpps en uppföljare på Dash och Lilys utmaningsbok, men anser att julläsningen är säkrad även i år.

Imprudence av Gail Carriger (Orbit): I juli släpps andra boken om Alexia Tarabottis dotter Prudence. Den ursprungliga serien charmade mig, även om första delen i den nya inte riktigt övertygade. Jag vill ändå läsa vidare om Rue.

Kysstäckt av Katerina Janouch (Piratförlaget): Tredje delen om Rosanna Wilde släpps nu i höst och jag vill väldigt gärna veta hur det slutar.

En väktares bekännelse av Elin Säfström (Gilla böcker): Urban fantasy med nordisk folktro i centrum. Det låter väldigt spännande.

Högt spel av Leigh Bardugo (Gilla böcker): Ny serie av Leigh Bardugo som utspelar sig i samma värld som Grisha-trilogin? Ge mig!

Gud hjälpe barnet av Toni Morrison (Forum): Jag har läst en bok av Morrison tidigare, men jag skulle gärna läsa mer av henne.

Nordiska gudar av Johan Egerkrans (B. Wahlströms): I juli släpps denna och om den är hälften så intressant och vacker som Nordiska väsen så kommer jag bli en lycklig läsare.

Björnstad av Fredrik Backman (Piratförlaget): Nytt från Fredrik Backman? Ja, tack! Tydligen ska den skilja sig från hans andra produktion, men jag ser så oerhört mycket fram emot detta. I september släpps det allt mycket spännande.

Harry Potter and the Cursed Child av J. K. Rowling (Little Brown): Vet ni hur fantastiskt det känns att skriva upp en ny bok av J. K. Rowling på listan, särskilt en som handlar om Harry Potter? Jag kan knappt bärga mig till juli. Självklart har jag förhandsbokat.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 svar på Topp 10 boksläpp jag ser fram emot som ges ut under andra halvan av 2016

  1. grattis till examen! 🙂

  2. Monika skriver:

    Nordiska gudar har jag missat, den måste genast upp på önskelistan 🙂

  3. Lottens bokblogg skriver:

    Jamen just ja, Harry Potter!
    Holst bok kom genast upp på önskelistan när jag upptäckte att den ska komma ut.

  4. Lena skriver:

    Björnstad ser även jag mycket fram emot. Tack för tipsen på de övriga.

  5. Boklysten skriver:

    Jag måste komma igång med att läsa klart Carrigers första serie och sen fortsätta med Prudence. Tack för påminnelsen!

  6. Härligt att du är färdig med din utbildning, grattis till det! Finns många böcker att se fram emot 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.