Mitt hjärta går på av Christoffer Holst

mitt hjärta går på

Författare: Christoffer Holst
Förlag: Bokfabriken (2015)
Antal sidor: 220 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON

Det känns som om det borde vara lätt att träffa folk i Stockholm, men Chavve är nog den ensammaste romantikern på hela Södermalm. Han har bott i staden i tre år utan att träffat någon. Varje kväll slutar i ensamhet med ett storslaget bakverk framför filmen Titanic. På andra sidan vattnet bor Pontus fortfarande kvar i sitt barndomshem. Skådespelaraspirationerna har falnat och ersatts av hypokondri och tvångstankar. Båda killarna får för sig att testa en dejtingapp. När de kopplas samman blir de snabbt en del av varandras liv. Chavve tycks äntligen ha hittat det han sökt efter så länge. Men på ett ögonblick kraschar Pontus liv och allt det som är bra är plötsligt borta. Fast Chavve tänker inte ge upp så lätt, utan formulerar en plan.

Jag har något svagt minne av att jag under förra året fick ett mejl om Mitt hjärta går på, men att jag av någon anledning inte tog chansen till ett recensionsexemplar. Det var inte förrän jag läste två riktigt fina recensioner på den som jag insåg att jag nog ville läsa den. Och att det var bra dumt att jag inte tog chansen redan från början. Bättre sent än aldrig.

Vad ska jag egentligen säga om Mitt hjärta går på? Det här är en fint tecknad, innerlig kärlekshistoria som får det att pirra i kroppen på mig. De vackert skildrade känslorna får mig att känna mig alldeles rusig och jag sträckläser boken till dess att den är slut. Jag tänker tillbaka på den med ett litet leende. Hur ska jag förmedla hur fin Mitt hjärta går på verkligen är? Kärleken är underbar, men det svåra och snåriga får ta plats.

En anledning till att jag tycker så mycket om Mitt hjärta går på är verkligen karaktärernas förtjänst. Både Chavve och Pontus är vältecknade karaktärer. Så lätta att tycka om med alla sina brister och fel. Det är sårbarheten i dem som lockar och charmar. Att det får vara bristfälliga, men ändå så värda att älskas. Deras förmåga till självironi ger boken en lätt humoristisk ton som får mig att småfnissa uppskattande.

Mitt hjärta går på är en strålande debut som lyser upp och värmer i vintermörkret. Den gör en varm, helt enkelt.

betyg4

Andra som har bloggat om Mitt hjärta går på

bam tyckerBeas bokhyllaBokhuset; BokparetBoktokigenligt OhyllanLottens bokblogg; Maddes bokhylla

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Mitt hjärta går på av Christoffer Holst

 1. Monika skriver:

  Jag börjar också bli lite ledsen nu över att jag inte tackade ja till den här boken, men jag såg att den fanns på rean nu 🙂

 2. Nilmas Bokhylla skriver:

  Åh, nu blev jag supernyfiken på denna!

 3. Bokhuset skriver:

  Exakt, jag blev också ( och blir fortfarande när jag tänker på Pontus och Chavve ) alldeles varm av den. 🙂

 4. Bam skriver:

  ÄLSKAR den. För evigt. Har den endast i e-boksform men har tänkt köpa hem ett exemplar på grund får aldrig glömma den.

 5. Pingback: Månadsrapport: Januari 2016 - C.R.M. Nilsson

 6. Pingback: Kaosutmaning 2016 - C.R.M. Nilsson

 7. Pingback: Halvtid för Kaosutmaningen: Hur går det för er? - C.R.M. Nilsson

 8. Pingback: Tematrio: Kroppsdelar i titeln - C.R.M. Nilsson

 9. Pingback: Väntar tills natten kommer av Christoffer Holst - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.