Topp 10 boksläpp jag ser fram emot under första halvan av 2016

Topp Tio Tisdag

Det är inte mycket kvar av 2015 och i veckans Top Ten Tuesday vänder vi blicken mot nästa år. Temat är Top Ten Most Anticipated Releases For The First Half of 2016.

Lyckliga människor läser och dricker kaffe av Agnés Martin-Lugand (Forum): Alltså, bara titeln. Det är namnet på huvudpersonens bokkafé, som hon har låtit gå i stå sedan hennes man och dotter dog i en bilolycka. Nu reser hon bort för att försöka läka ihop igen.

Familjen jag hade av Bill Clegg (Forum): I ett enda slag förlorar June Reid hela sin familj natten innan dotterns bröllop. Jag vet inte vad det säger om mig att jag fastnat för två så snarlika böcker i vårens utgivning, men jag tycker att både denna och denna ovan verkar vara riktigt bra.

Ur askan av Leigh Bardugo (Gilla Böcker): Den avslutande delen i Grisha-trilogin och därför tänker jag inte nämna så mycket vad den handlar om. Men det är en av mina mest efterlängtade serieavslutningar!

En annan av David Levithan (Gilla Böcker): Tydligen är detta Jag, En från Rhiannons synvinkel. Jag gillade bitvis inte alls boken om En, men kanske kan det bli bättre från hennes synvinkel.

Superkrafter – på gott och ont av Karl Modig (Gilla Böcker): Två tonåringar träffas av blixten och får superkrafter. Vad gör en egentligen med superkrafter? Det låter som något jag verkligen skulle kunna gilla.

Jag lever, tror jag av Christine Lundgren (Rabén & Sjögren): När Working on a dream debuterar är det självklart att jag måste läsa den. Om en tjej vars bästa vän dör i en olycka och livet rasar samman.

Vi av Kim Thúy (Sekwa): Tydligen bygger denna vidare på debuten Ru och jag gillade verkligen den, så jag ser fram emot denna.

The Raven King av Maggie Stiefvater (Scholastic Press): Jag vet inte när den här kommer ut på svenska eller om jag kommer kunna ge mig till tåls tills dess, trots att jag har läst resten på svenska, men det här är ytterligare en serieavslutning jag ser väldigt mycket fram emot.

Stars Above av Marissa Meyer (Feiwel & Friends): Noveller ur Lunar Chronicles-universumet. Personligen är jag väldigt förtjust i det här med bonusnoveller, men vill helst läsa dem samlade efter att hela serien är klar.

Kings Rising av C. S. Pacat (Berkley): Tredje delen i Captive Prince-trilogien där jag till sist ska få veta hur det kommer att gå för Damien och Laurent. De två första delarna läste jag redan 2013, så det känns som om det är på tiden att se hur hon knyter ihop säcken.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

13 svar på Topp 10 boksläpp jag ser fram emot under första halvan av 2016

  1. Monika skriver:

    De där bonusnovellerna av Marissa Meyer är det nog kanske möjligt att jag också vill läsa, sedan när jag läst hela serien 🙂

  2. Lottens bokblogg skriver:

    Bara en enda samma!
    Den där första titeln var verkligen underbar 🙂

  3. Fanny skriver:

    Ja asså wow vilken titel på den där första boken, det lovar gott 🙂

  4. Marie Eggimann skriver:

    Ur askan vill jag givetvis läsa.

  5. Chriss skriver:

    Åh, vad glad jag blir att du ser fram emot ”Jag lever, tror jag”! Du får säga till om du vill ha ett ex 😉

    Annars ser jag också väääldigt mycket fram emot ”Ur askan” och ”Superkrafter – på gott och ont”!

  6. Lena skriver:

    Jag hade redan hittat ett helt gäng böcker som kommer under våren, men här ser jag någon ytterligare. Jösses, hur skall man hinna med alla böcker man vill läsa 🙂 🙂

  7. Pingback: Topp 10 boksläpp jag ser fram emot som ges ut under andra halvan av 2016 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.