The Love Delusion av Nicola Mostyn

The Love Delusion av Nicola Mostyn

Författare: Nicola Mostyn
Serie: The Gods of Love, #2
Förlag: Piatkus (2019)
Antal sidor: 224 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Frida McKenzie är en hängiven medlem av kärleksvillfarelserörelsen och är övertygad om att kärleken är en myt. Hon är fast besluten att bota den övriga mänskligheten från sin löjliga besatthet av kärleken. Men det är något hon har glömt… När hon en dag hittar en mystisk man som hon knappt känner, börjar allt hon tro hota med att falla samman. Vad är de olycksbådande rötterna till kulten som har gripit tag om mänskligheten? Varför kan hon inte minnas något från sitt liv innan, inklusive främlingen på bilden? Och när började hon egentligen med fantasyrollspel? När det börjar dra ihop sig till en slutstrid som påbörjades för flera årtusenden sedan, börjar det se ut som om bara en enda fråga betyder något: om kärleken övervinner allt, vad händer när den har försvunnit?

The Love Delusion var ett impulsköp på bokrean i år. Jag hade ingen aning om att det var andra delen i en serie. Till en början lider jag inte alls av att inte ha läst den första boken. Istället rycks jag med i en värld där en rörelse som propagerar mot kärleken sprider sig och där den cyniska Frida spelar en framträdande roll. Jag tycker att Nicola Mostyn målar upp en intressant värld.

Dessvärre börjar jag känna mig vilsen i The Love Delusion när Frida plötsligt får tillbaka sina minnen. Då börjar det friskt refereras till den tidigare boken på ett sätt som gör att jag får lite svårt att hänga med i handlingen.

Men ändå tycker jag om The Love Delusion. Särskilt Mostyns tolkning och lek med den grekiska mytologin. Vi får möta berömda gestalter, såsom Medusa och Daphne, tillsammans med mindre välkända exempel. Mostyn tar legenderna, behåller kärnan av dem, men förvandlar det till något helt eget.

Även om jag nog inte hängde med fullt i The Love Delusion, så gillade jag den och vill nog läsa första boken med.

Betyg 3: Gillade den.

Andra böcker i serien

The Gods of Love

The Love Delusion

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på The Love Delusion av Nicola Mostyn

  1. Pingback: Månadsrapport: September 2021 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.