Tisdagstrion: Böcker det känns som om alla har läst utom jag

Jag hann inte skriva klart det här igår. Hunden skulle få sina klor klippta och sedan komma ut på en långpromenad. Lite oplanerat så valde mitt gym att livesända en zumbaklass så jag passade på att skaka loss i mitt eget vardagsrum. Sedan var jag helt slut.

Men tisdagstrion kan kanske få komma upp en dag för sent. Denna vecka vill Ugglan & Boken att vi skriva om tre böcker som det känns som om alla har läst förutom en själv. Jag vet inte varför jag mest landade i att skriva om böcker jag inte är speciellt sugen på att läsa, men det blev visst så.

Serien Sagan om is och eld av George R. R. Martin har väl få undgått att missa, med tanke på att HBO gjorde en framgångsrik tv-serie baserad på bokserien. Jag får ideligen serien rekommenderad till mig, men velar fram och tillbaka till om jag ska ge den en chans. Det jag har läst av Martin väckte inte mersmak.

Min fantastiska väninna Elena Ferrante har lästs och hyllats av många, och en av mina kollegor rekommenderar den till mig. Ändå är jag inte övertygad om att jag vill läsa den.

Caraval av Stephanie Garber är en ungdomsfantasybok, den första delen i en serie. Två systrar lever tillsammans med sin grymma far. Han arrangerar ett äktenskap åt en av systrarna, Scarlett, som tror att det sätter punkt för hennes dröm om att se Caraval: ett årligt framträdande där publiken deltar i framträdandet. Men så kommer hennes inbjudan och systrarna beger sig till ön. Bara det att den ena blir kidnappad… Den här tycker jag faktiskt låter lite intressant så jag skulle nog kunna tänka mig att läsa den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Tisdagstrion: Böcker det känns som om alla har läst utom jag

 1. Robert W skriver:

  Jag har inte heller läst de böckerna, men Martins bok blir jag ändå lite nyfiken på.

 2. Evelina skriver:

  Caraval är lite av en favorit hos mig 🙂

 3. Boklysten skriver:

  Min fantastiska väninna är den enda jag läst och den fungerade inte för mig så jag fortsatte inte läsa den serien.

 4. Monika skriver:

  Nejdå, alla har inte läst dem. Jag har inte läst en enda i din trio ?

 5. Ugglanoboken skriver:

  Det är aldrig för sent för en tisdagstrio 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.